Σήμερα (15/08), οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο πολίτη, ο οποίος επιχείρησε να μαχαιρώσει αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επιδρομής στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής αστυνομίας.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις ερευνούσαν για όπλα σε σπίτι στην πόλη Καφρ Άκαμπ, όταν ο ύποπτος, Μουχάμαντ Αλ–Σάχαμ, επιτέθηκε στους αστυνομικούς με ένα μαχαίρι», αναφέρθηκε στην ενημέρωση της αστυνομίας, στην οποία προστέθηκε ότι οι αστυνομικοί απάντησαν, πυροβολώντας τον Αλ–Σάχαμ, που υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο πατέρας του υπόπτου, Ιμπραήμ, ανέφερε πως ο γιος του ήταν άοπλος και χαρακτήρισε τη δολοφονία του ως «εκτέλεση».

«Οι ισραηλινοί αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι και αμέσως, άρχισαν να “ανοίγουν” πυρ, ενώ, πυροβόλησαν τον γιο μου στο κεφάλι». Ο υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος, Χουσέιν Αλ–Σέιχ ζήτησε τη διεξαγωγή διεθνούς έρευνας.

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους σε συμπλοκή στη Δυτική Όχθη

Την 24η Ιουλίου, πριν από την αυγή, δυνάμεις του ισραηλινού κράτους σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους μαχητές σε συμπλοκή με όπλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο ανδρών και ανέφερε πως άλλοι έξι τραυματίσθηκαν στη συμπλοκή σε κατοικία της Ναμπλούς. Η οργάνωση μαχητών «Ταξιαρχία Μαρτύρων Φάταχ Αλ–Άκσα» ανακοίνωσε πως οι δύο νεκροί ήταν μέλη της.

Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, που –πιθανότατα– έκαναν έφοδο έξω από το σπίτι για να συλλάβουν έναν ύποπτο, δέχθηκαν πυρά από ενόπλους και «απάντησαν με πραγματικά πυρά και άλλα μέσα, μέχρις ότου εξουδετερώσουν τους τρομοκράτες στο εσωτερικό και τη στέγη του σπιτιού», ισχυρίσθηκε η αστυνομία.

Ο 60άχρονος Νάσερ Εστιτία, γείτονας, τόνισε ότι άκουσε πυροβολισμούς από το εσωτερικό του σπιτιού, προτού οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβολήσουν πολλές φορές εναντίον της κατοικίας. «Φώναζαν το όνομα ενός ανθρώπου, καλώντας τον να παραδοθεί», προσέθεσε.

Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν ότι μέρος του τοίχου στο πάνω πάτωμα, έχει καταστραφεί.

«Άλλο ένα έγκλημα διαπράχθηκε από τις κατοχικές δυνάμεις στην παλιά πόλη της Ναμπλούς, όπου έπεσαν μάρτυρες και πολλοί τραυματίστηκανΚαταδικάζουμε αυτό το έγκλημα και καθιστούμε υπόλογη την κατοχή για τις συνέπειές του», έγραψε ο Χουσέιν Αλ–Σέιχυψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος, σε δημόσιο μήνυμα.