Οι τιμές του χρυσού έχουν ενισχύσει τα κέρδη τους, καθώς η μείωση της παραγωγής πετρελαίου, οι ανησυχίες του τραπεζικού τομέα και τα στοιχεία των ΗΠΑ επηρεάζουν το επενδυτικό κλίμα αλλού.

Το πολύτιμο μέταλλο τείνει να αυξάνεται όταν αυξάνεται η οικονομική αβεβαιότητα, καθώς θεωρείται πιο αξιόπιστο περιουσιακό στοιχείο.

Στο all time high των $2.075 η ουγγιά το πολύτιμο μέταλλο

Οι τιμές του χρυσού έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2022 την Τετάρτη, παρατείνοντας το ράλι μετά από ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία των ΗΠΑ που ενίσχυσαν τα στοιχήματα ότι τα επιτόκια των ΗΠΑ θα αυξηθούν πιο αργά.

Ο χρυσός spot σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.022,79 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν αμετάβλητα στα 2.038,10 δολάρια.

Οι αναλυτές είπαν ότι ο χρυσός βρίσκεται σε καλή θέση για να διατηρήσει κέρδη πάνω από το επίπεδο των 2.000 δολαρίων, καθώς οι ασθενέστερες προοπτικές επιτοκίων απομειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής ή κόστος διακράτησης του χρυσού χωρίς απόδοση, που επίσης αποτελεί αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και της οικονομικής αβεβαιότητας.

«Οι επενδύσεις που βλέπουμε σε χρυσό τον ωθούν σε ιστορικό υψηλό έρχεται ως απάντηση σε αυτά τα ευρύτερα συστημικά γεγονότα. Υπάρχουν καλύτερα μέρη για να τοποθετήσετε αποταμιεύσεις και κατανομή περιουσιακών στοιχείων για να διατηρήσετε το κεφάλαιο και ο χρυσός εκπληρώνει αυτόν τον ρόλο», έγραψε σε σημείωμα ο στρατηγικός αναλυτής αγοράς στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Οι αναλυτές έχουν φλερτάρει με την ιδέα ο χρυσός να φτάσει σε νέα υψηλά τιμής το 2023, με ορισμένους να αναμένουν ότι το πολύτιμο μέταλλο θα διαπραγματεύεται έως και 2.600 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι επενδυτές προσβλέπουν επίσης στο σύνολο δεδομένων μισθοδοσίας εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, το οποίο θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω τις τιμές.

Διαβάστε περισσότερα