Η Dyson είναι γνωστή για τα καταναλωτικά της gadgets, όπως ηλεκτρικές σκούπες, προϊόντα styling μαλλιών και καθαριστές αέρα, αλλά τώρα εισχωρεί σε μια νέα γενιά προϊόντων.

Οι συσκευές που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, όπως η ηλεκτρική σκούπα ρομπότ 360 Vis Nav, διαθέτουν «έξυπνες» δυνατότητες, οι οποίες απαιτούν περισσότερη ανάπτυξη λογισμικού — και η εταιρεία έχει αυξήσει τις προσλήψεις προκειμένου να υποστηρίξει αυτές τις λειτουργίες.

«Έχουμε δει πραγματικά μια δεκαπλάσια αύξηση στους μηχανικούς μας που εργάζονται στο λογισμικό τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο επικεφαλής Τεχνολογίας της Dyson. «Αναζητούμε τα μεγαλύτερα ταλέντα, από πτυχιούχους κολεγίων έως έμπειρους ανθρώπους, για να ενωθούν μαζί μας για να στριμώξουμε τη Dyson σε έναν περισσότερο κόσμο λογισμικού».

Η εταιρεία προσπαθεί να προσλάβει άλλους 2.000 μηχανικούς παγκοσμίως, σύμφωνα με τον διευθυντή ρομποτικής της Dyson, Kashyap Chandrasekar. «Η ρομποτική και το λογισμικό είναι οι μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων που προσπαθούμε να προσλάβουμε», είπε.

Μια άλλη συσκευή Dyson που έχει τραβήξει την προσοχή, λόγω της φουτουριστικής εμφάνισής της, είναι τα Dyson Zone — ακουστικά που λειτουργούν ως wearable καθαριστής. Ενώ το Zone έχει επικριθεί για την τιμή του 999,99 $ και την ογκώδη εμφάνισή του, το στέλεχος παραμένει αισιόδοξο.

Δυναμικό το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας

Από την έναρξή του το 1991, ο ιδρυτής του, Sir James Dyson, ξεκίνησε να πρωτοπορεί στη νέα τεχνολογία. Η Dyson ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πριν κυκλοφορήσει στις αγορές της Αυστραλίας, της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας.

Ενώ η Dyson αντιμετώπισε προκλήσεις όπως αυξανόμενο κόστος και ελλείψεις chip, όπως πολλές άλλες εταιρείες τεχνολογίας καταναλωτών, η ιδιωτική εταιρεία ανέφερε έσοδα 6,5 δισεκατομμυρίων λιρών (8,15 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2022, έναντι 6 δισεκατομμυρίων λιρών το προηγούμενο έτος.

Η εταιρεία έχει επί του παρόντος ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 2,75 δισεκατομμυρίων λιρών που κατανέμεται στη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Φιλιππίνες.

Η εταιρεία διαθέτει ήδη πανεπιστημιουπόλεις εστιασμένες στην έρευνα και την ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Μαλαισία και τη Σαγκάη — και τώρα επενδύει 166 εκατομμύρια £ σε μια νέα πανεπιστημιούπολη τεχνολογίας στο Batangas των Φιλιππίνων.

Διαβάστε περισσότερα