Με το σημερινό της doodle η Google τιμά την Βρετανή τραγουδίστρια και Rock & Roll Hall of Famer, Dusty Springfield (Ντάστι Σπρίνγκφιλντ).

Η Dusty Springfield, η οποία γεννήθηκε στις 16 Απριλίου του 1939 και πέθανε στις 2 Μαρτίου του 1999, μεσουράνησε τη δεκαετία του ’60, αλλά ακόμα και σήμερα θεωρείται ως μια από τις σπουδαιότερες τραγουδίστριες που έχουν υπάρξει ποτέ.

Γεννημένη στο Δυτικό Χάμπστεντ του Βόρειου Λονδίνου έδειξε από πολύ μικρή ηλικία την αγάπη της για το τραγούδι.

Ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο όταν ήταν μόλις 11 ετών, ξεκίνησε να τραγουδά μαζί με τον αδερφό της μέσα στο γκαράζ της οικογένειας. Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος άρχισε και τις ζωντανές εμφανίσεις.

Γνωστή για την εντυπωσιακή της ευελιξία σε όλα τα είδη, την εντυπωσιακή παρουσία της στη σκηνή και την χαρακτηριστική ξανθιά κόμη της, η Σπρίνγκφιλντ ήταν ένα πολιτιστικό σύμβολο της οποίας η επιτυχημένη καριέρα διήρκεσε πάνω από πέντε δεκαετίες.

Σαν σήμερα το 1963, η Ντάστι Σπρίνγκφιλντ κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο single, «I Only Want to Be with You».

Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε όταν εντάχθηκε για λίγο στους «Lana Sisters» το 1958.

Αμέσως μετά, η Ντάστι ενώθηκε με τους Τομ, τον αδερφό της και τον Τιμ Φιλντ για να σχηματίσουν ένα pop-folk τρίο με το όνομα The Springfields. Το 1962, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το «Silver Threads and Golden Needles», το οποίο έγινε κορυφαία επιτυχία και βρισκόταν στα τοπ 20 στην Αμερική – ένα σπάνιο επίτευγμα για ένα βρετανικό γκρουπ εκείνη την εποχή.

Καθώς πήγαινε στο Νάσβιλ για μια ηχογράφηση, έκανε μια στάση που άλλαξε την καριέρα της στη Νέα Υόρκη και συνειδητοποίησε ότι η δημιουργική της κλήση ήταν πιο κοντά σε εκείνη της soul και του R&B.

Παρόλο που το συγκρότημα διαλύθηκε, η Ντάστι συνέχισε την σκηνική της παρουσία ως Springfield στη σόλο καριέρα της.

Την επόμενη δεκαετία, κυκλοφόρησε μια σειρά από επιτυχίες όπως το εξαιρετικά επιτυχημένο «You Don’t Have To Say You Love Me». Το αποκορύφωμα της επιτυχίας της σταδιοδρομίας της ήρθε το 1968 όταν το άλμπουμ της «Dusty in Memphis» βρήκε την αποδοχή των κριτικών στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, το ταξίδι σταδιοδρομίας της Dusty Springfield εκτείνεται σε διάφορα είδη και στυλ.

Τη δεκαετία του ’70 οι καταχρήσεις την εμπόδισαν να συνεχίσει την επιτυχία. Η τραγουδίστρια επέστρεψε δριμύτερη το 1987 σε μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία με τους Pet Shop Boys, όταν κυκλοφόρησαν το single «What Have I Done to Deserve This?».

Στη δεκαετία του ’90, κυκλοφόρησε το τελευταίο της στούντιο άλμπουμ, μπήκε στην γενιά του 1999 Rock & Roll Hall of Fame και αναγνωρίστηκε ως η καλύτερη ποπ τραγουδίστρια της Βρετανίας από τους The Rolling Stones!

Η Dusty Springfield διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού το 1994 και άφησε την τελευταία της πνοή στις 2 Μαρτίου 1999, ένα μήνα πριν από τα 60ά της γενέθλια.

Εισήχθη στο Rock and Roll Hall of Fame δύο εβδομάδες μετά το θάνατό της.

Το google doodle για την Dusty Springfield (Ντάστι Σπρίνγκφιλντ):

Διαβάστε ακόμη: