Πολύ φοβάμαι, δυστυχώς, ότι η Ελλάδα δεν αλλάζει! Στο νέο νόμο της κυβέρνησης για την λειτουργία και το πλαίσιο που θα διέπει το ΤΧΣ, (για το ζήτημα αυτό θα ασχοληθούμε εκτενώς προσεχώς), περιλαμβάνεται και σχετικό άρθρο για τη διαμόρφωση των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών!

Διά του οποίου επέρχεται πλήρης αλλαγή εφεξής στη σύσταση του, καθώς αίρονται (μονομερώς και αυθαιρέτως;) οι περιορισμοί που είχαν τεθεί από τους Θεσμούς, την ΕΚΤ και τον SSM!

Με τον νέο νόμο της κυβέρνησης, επιστρέφουν στις θέσεις κλειδιά του τραπεζικού συστήματος -την ώρα που αναγεννάται μετά την ολική καταστροφή του από ανίκανες διοικήσεις και άχρηστους (τουλάχιστον) διαχειριστές – τα φαντάσματα του παρελθόντος που εκτός των άλλων οδήγησαν τη χώρα σε απαξίωση, τους πολίτες σε οικονομική εξαθλίωση και την οικονομία σε αλλεπάλληλα μνημόνια!

Μετά την ασυλία των τραπεζιτών (με χαριστικό νόμο της κυβέρνησης) και των ηθικών αυτουργών σε πλείστα όσα κακουργήματα παραγράφηκαν (αντισυνταγματικά ή όχι θα κριθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου) εν μία νυκτί, με νέα νομοθετική ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα επιστροφής των κάθε λογής επικίνδυνων και ξεπερασμένων, στα ΔΣ των τραπεζών!!!

Σε απλά λόγια, με τη νέα νομοθετική πράξη της κυβερνώσας παράταξης, επιστρέφουν στις διοικήσεις των τραπεζών ξεπερασμένοι τραπεζίτες, φεσσαδόροι και μεγαλομπαταχτσήδες επιχειρηματίες, διαπλεκόμενοι, νταραβεριτζήδες, μεσάζοντες της πιάτσας, λομπίστες και ντηλαδόροι!!!

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για μια κατάπτυστη απόφαση που προσβάλει τον ελληνικό λαό και την ομαλή λειτουργία του συστήματος, καθώς η επιστροφή της συνομοταξίας των «αρπακτικών» που κατηγορήθηκαν με τον μισό ποινικό κώδικα και απαλλάχθηκαν με κυβερνητική σφραγίδα, καταργεί κάθε έννοια δικαίου και ανοίγει το δρόμο για την μελλοντική νέα ολοκληρωτική καταστροφή!

ΔΣ τραπεζών: Επιστρέφουν ξεπερασμένοι τραπεζίτες, φεσσαδόροι επιχειρηματίες, διαπλεκόμενοι, ντηλαδόροι, λομπίστες!

Καθώς μέσα από την διαχρονική ασυλία για μελλοντικές παράνομες πράξεις, τα μέλη του ΔΣ των τραπεζών θα απολαμβάνουν εν γνώσει τους καθεστώς ατιμωρησίας!

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο σοφός λαός «γυρνάει ο λύκος στο μαντρί»!

Κάποιοι …τραπεζοϋπάλληλοι, σκοπίμως για λόγους προφανείς, σπεύδουν να πανηγυρίσουν ότι δήθεν καταργείται η αποικιοκρατία που μας επέβαλαν οι θεσμοί!!!

Αποκρύπτοντας την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι επιστρέφουν τα θλιβερά τραπεζικά απομεινάρια μιας εποχής που πρέπει να κλειδωθεί στην εθνική μνήμη και όχι όλοι αυτοί που γκρέμισαν το τραπεζικό σύστημα και οδήγησαν την Ελλάδα σε μνημόνια, να δικαιώνονται πανηγυρικά αφού προηγουμένως τους απάλλαξαν ετσιθελικά από πλήθος κατηγοριών!

Και μαζί τους επιστρέφουν φεσσαδόροι επιχειρηματίες, όλοι αυτοί που απολάμβαναν χαριστικών ρυθμίσεων, προνομιακών χρηματοδοτήσεων και συμφωνίες για τραπεζικές δουλειές και κατασκευές καταστημάτων του δικτύου με απευθείας αναθέσεις!

Όλοι αυτοί που μεσολαβούσαν για τρίτους, με το …αζημίωτο, που ασκούσαν επιρροή στη διοίκηση και διακανονίζαν καταστάσεις…

Όλοι εκείνοι οι …μεσάζοντες και τα τραπεζικά μεγαλοστελέχη που γυρνούσαν από επιχειρηματία σε επιχειρηματία και άρπαζαν 50αρες για διευθετήσεις, εξυπηρετήσεις και διακανονισμούς!

Πραγματικά απορώ με το σκεπτικό του νομοθέτη!

Και μου είναι αδύνατον να κατανοήσω την σκοπιμότητα μιας τέτοιας νομοθετικής παρέμβασης!

Αφού τους «καθάρισε» όλους αυτούς η κυβέρνηση, διά μέσω ασυλίας, από πλείστα όσα κακουργήματα, τώρα μας τους φοράει και πάλι καπέλο!

Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον οι θεσμοί θα διασώσουν την αξιοπρέπεια τους και θα παρέμβουν, θέτοντας όρους και προϋποθέσεις στη επιστροφή των φαντασμάτων του χθες!

Εκτός και αν βλέποντας ότι δεν αλλάζουμε, νίπτουν τας χείρας των…