Υπόθεση καταγγελίας δανείου, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς αμφισβητούμενες πρακτικές από μεγάλες εταιρείες διαχείρισης δανείων και δικηγορικά γραφεία έρχονται στο φως.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά την εξώδικη καταγγελία δανείου από την εταιρεία “doValue Greece ΑΕΔΑΔΠ”, προς δύο δανειολήπτες, και έχει ήδη επιφέρει σημαντικές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες στους εμπλεκόμενους.

Οι θιγόμενοι, με τη βοήθεια του δικηγόρου τους, εξέδωσαν εξώδικη διαμαρτυρία, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της ενέργειας.

Μια καταγγελία γεμάτη ανακρίβειες

Σύμφωνα με την εξώδικη διαμαρτυρία που εστάλη από τους δανειολήπτες, η καταγγελία της σύμβασης δανείου από την εταιρεία “doValue” είναι άκυρη και καταχρηστική. Παρά τις αναφορές της εταιρείας ότι οι δόσεις του δανείου δεν καταβάλλονται εγκαίρως, οι δανειολήπτες παρουσιάζουν στοιχεία που αποδεικνύουν το αντίθετο, με την πιο πρόσφατη πληρωμή να πραγματοποιείται στις 2 Σεπτεμβρίου 2024. Ακόμη, δεν έχει γίνει καμία προηγούμενη ειδοποίηση από την πλευρά της εταιρείας σχετικά με καθυστερήσεις ή παραβιάσεις των όρων της σύμβασης, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η καταγγελία είναι αναληθής.

Η εν λόγω καταγγελία, εκτός από το οικονομικό κόστος, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα των δανειοληπτών. Καθώς η περίπτωση τους έχει αναφερθεί στον Τειρεσία, το σύστημα καταγραφής οικονομικών δεδομένων, οι δανειολήπτες τώρα κινδυνεύουν να εμφανίζονται ως οφειλέτες, κάτι που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη δυνατότητα τους να λάβουν οποιαδήποτε οικονομική στήριξη στο μέλλον.

Η αδιαφορία των δικηγόρων και η απουσία επικοινωνίας

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και η στάση της δικηγορικής εταιρείας που εκπροσωπεί την “doValue Greece”. Παρά την έντονη προσπάθεια επικοινωνίας από τον δικηγόρο των δανειοληπτών, τα στελέχη της εταιρείας δήλωσαν ότι δεν έχουν γνώση της υπόθεσης και απλώς ακολούθησαν εντολές αποστολής του εξώδικου. Η απουσία ευθύνης και η αδυναμία παροχής μιας σαφούς εξήγησης από την πλευρά της δικηγόρου που υπογράφει την καταγγελία, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο λειτουργίας και τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τέτοιου είδους εταιρείες.

Ο αντίκτυπος στις ζωές των δανειοληπτών

Οι δανειολήπτες που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της υπόθεσης, έχουν ήδη υποστεί σοβαρή ψυχολογική καταπόνηση εξαιτίας της άδικης μεταχείρισης που βιώνουν. Η αδικαιολόγητη καταγγελία όχι μόνο τους έβαλε στη λίστα του Τειρεσία, αλλά ταυτόχρονα βλάπτει και την προσωπική τους εικόνα και αξιοπιστία. Τέτοιου είδους πρακτικές από μεγάλες εταιρείες διαχείρισης δανείων είναι σαφές ότι δεν πλήττουν μόνο τις οικονομικές προοπτικές των ατόμων, αλλά υπονομεύουν και την ψυχική τους υγεία.

Επιπλέον, η γενικότερη τάση των τραπεζικών ιδρυμάτων και των εταιρειών διαχείρισης δανείων να ασκούν πίεση στους δανειολήπτες με αμφιλεγόμενες πρακτικές, προκαλεί ευρύτερο προβληματισμό στην κοινωνία. Όλο και περισσότερες υποθέσεις δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν τέτοιες καταστάσεις, καταγράφονται καθημερινά, δημιουργώντας ένα κλίμα φόβου και ανασφάλειας.

Έκκληση για δικαιοσύνη

Με την εξώδικη διαμαρτυρία που κατατέθηκε, οι δανειολήπτες καλούν την “doValue Greece” να ανακαλέσει την άκυρη και καταχρηστική καταγγελία της σύμβασης δανείου, και να απέχει από οποιαδήποτε μελλοντική ενέργεια που θα μπορούσε να βλάψει περαιτέρω την προσωπική και οικονομική τους κατάσταση. Παράλληλα, απαιτούν γραπτή επιβεβαίωση της παραλαβής του εξώδικου, αναδεικνύοντας την ανάγκη για διάλογο και επίλυση της διαφοράς.

Αναμένεται ότι αυτή η υπόθεση θα ανοίξει ξανά τη συζήτηση γύρω από την ανάγκη για μεγαλύτερη διαφάνεια και υπευθυνότητα από τις εταιρείες που διαχειρίζονται δάνεια. Οι καταγγελίες, οι οποίες στηρίζονται σε ανακρίβειες και παραβιάζουν τη νομοθεσία, όχι μόνο βλάπτουν άμεσα τους πολίτες, αλλά υπονομεύουν και την εμπιστοσύνη στο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο σύνολό του.

 

 

Το μήνυμα είναι σαφές: τέτοιες πρακτικές πρέπει να σταματήσουν άμεσα, καθώς οι συνέπειες τους ξεπερνούν το στενό οικονομικό πλαίσιο και αγγίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Διαβάστε ακόμη: