Στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του τηλεοπτικού σταθμού OPEN με τον Δημήτρη Καμπουράκη και τον Παναγιώτη Στάθη εμφανίστηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας και ανέφερε τα εξής.

Αναφερόμενος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, ο κ. Δούκας «Πάμε να κερδίσουμε. Αν αυξηθεί η συμμετοχή, τότε έχουμε βάσιμες ελπίδες. Υπήρχε πολύ χαμηλή συμμετοχή και ο λόγος ήταν, κατά την γνώμη μου, η αναποτελεσματική θητεία του κ. Μπακογιάννη και η εδραιωμένη πεποίθηση ότι θα “κάνει περίπατο”, οπότε δεν έχει κανένα νόημα να πάει κάποιος να ψηφίσει. Τώρα όμως είμαστε μπροστά σε ένα δίλημμα. Ή θα συνεχίσουμε 5 χρόνια με τον κ.Μπακογιάννη που δεν λύνει προβλήματα, αλλά αντιθέτως δημιουργεί νέα ή θα έχουμε μια άλλη επιλογή, τη δική μας. Νομίζω ότι μπορούμε να κινητοποιήσουμε πολύ περισσότερο κόσμο. Καλώ τους Αθηναίους να έρθουν στις κάλπες για να νικήσουμε».

Σχετικά με το ζήτημα της ασφάλειας, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Τώρα», τόνισε ότι «στην πολιτική βάζεις προτεραιότητες. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να υπάρχουν δημοτικοί αστυνομικοί στις γειτονιές, να ενισχυθεί η συνεργασία της ελληνικής και της δημοτικής αστυνομίας, να βελτιωθεί ο φωτισμός και έπειτα η επικουρική χρήση των καμερών, όπου χρειάζεται. Από την μία πλευρά υπάρχει η προσέγγιση του κ. Μπακογιάννη και του κ. Κρανιδιώτη που λέει κάμερες παντού, ακόμα και στις παιδικές χαρές που απαγορεύεται. Από την άλλη πλευρά είναι η δική μου προσέγγιση που λέει ότι για να είναι ασφαλείς οι γειτονιές πρέπει να τις φωτίσουμε, να τις καθαρίσουμε, πρέπει να έχουμε δημοτικούς αστυνομικούς και να λύσουμε τα θέματα της ένταξης, αλλιώς οδηγούμαστε σε καταστάσεις γκετοποίησης. Ο κ. Μπακογιάννης τα τελευταία 4 χρόνια απέτυχε να κρατήσει ασφαλείς τις γειτονιές».

Για τον λόφο του Στρέφη, είπε ότι «ο λόφος του Στρέφη έχει υποβαθμιστεί πλήρως. 3 χρόνια υπάρχουν μόνο μπάζα και σκουπίδια. Η περιοχή έχει εγκαταλειφθεί. Ποιός φταίει για αυτή την κατάντια σήμερα; Ο κ. Μπακογιάννης και η δημοτική του αρχή. Είμαι υπέρ της ανάπλασης του λόφου του Στρέφη, όμως με άλλο τρόπο. Δεν είναι μπαχαλάκηδες όσοι διαμαρτύρονται για τη συγκεκριμένη εργολαβία και για τον τρόπο που προσεγγίστηκε αυτή η ανάπλαση. Ο κ. Μπακογιάννης, έχει δήθεν μια εύκολη λύση για όλα και τελικά δεν λύνει κανένα πρόβλημα και ρωτάει εμάς εκ των υστέρων για αποφάσεις ήδη ειλημμένες».

Σχολιάζοντας τον «Μεγάλο Περίπατο», ο Χάρης Δούκας υπογράμμισε ότι «Μπαχαλάκηδες είναι όσοι διαμαρτύρονται και για τον «Μεγάλο Περίπατο»; Ταλαιπώρησε τόσες Αθηναίες και τόσους Αθηναίους. Έχουμε ρωτήσει τόσες φορές ποιο είναι το κόστος και δεν μας έχει πει. Μπαχαλάκηδες είναι όσοι διαμαρτύρονται για τη Βασιλίσσης Όλγας, που το κλείσιμό της ταλαιπωρεί όλο το κέντρο;».

Τέλος, ο κ. Δούκας, μιλώντας για το μετρό στα Εξάρχεια, είπε: «Είναι μια ειλημμένη απόφαση που έχει τελειώσει. Εγώ είμαι υπέρ του μετρό, είναι ένα φιλολαϊκό και οικολογικό μέσο μαζικής μεταφοράς. Υπήρχαν όμως διάφορες προσεγγίσεις που έθιγαν το θέμα του δημόσιου χώρου. Ο κ. Μπακογιάννης μπορούσε  να πάρει τους κατοίκους με το μέρος του αλλά προτίμησε να δημιουργήσει μια σύγκρουση και να την εργαλειοποιήσει».

Διαβάστε ακόμη: