Ο Χάρης Δούκας σχολίασε στον ΑΝΤ1 το χθεσινό debate, ενώ αναφέρθηκε και στην αποστροφή του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν τον παρομοίασε με τον Ερντογάν ως προς τον συγκεντρωτισμό των εξουσιών του, λέγοντας «δεν ήταν σωστό, ήταν απρέπεια, δεν θέλω να δώσω συνέχεια».

Και απαντώντας «στην ουσία» του ζητήματος για τον διπλό ρόλο Δημάρχου και προέδρου κόμματος, είπε ότι «μπορεί κάποιος δήμαρχος να είναι πρόεδρος και αν το θέλει κι ο κόσμος, πρωθυπουργός, γιατί ενδυναμώνεται ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει χαρακτήρα ενίσχυσης της αυτοδιοίκησης».

Στην ερώτηση «γιατί κάποιος να ψηφίσει Δούκα;», απάντησε:

«Το “εγώ” τελείωσε, το “εμείς” κάνει τη διαφορά. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ και θα είναι Κίνημα και τα μέλη του θα έχουν ρόλο. Αυτό έκανα στην Αθήνα, για πρώτη φορά έχουμε στην Αθήνα 26 συμβούλους και ο καθένας έχει τον ρόλο του. Αυτό θέλω να κάνω και με το ΠΑΣΟΚ».

Και συμπλήρωσε ότι «ξεχάσαμε αυτούς που ήρθαν να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να τους δώσουμε λόγο, να αισθάνονται ενεργοί όπου κι αν βρίσκονται στη χώρα».

«Στην Αθήνα καταφέραμε και πήραμε 56% στη δεύτερη Κυριακή και δημιουργήσαμε μια ατζέντα προόδου. Κάνουμε ένα μεγάλο κάλεσμα σε όλους τους προοδευτικούς. Θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ κι όχι ένα ΠΑΣΟΚ βούτυρο στο ψωμί του Μητσοτάκη», σημείωσε σχετικά με το όραμά του για την παράταξη.

Όσο για την κυβέρνηση και τη στάση της, ανέφερε ότι «είναι συνολικά μία κυβέρνηση, η οποία είναι απαξιωτική απέναντι στην τοπική αυτοδιοίκηση και αυτό δεν το λέω εγώ, το λέει η ΚΕΔΕ. Η χώρα για να προχωρήσει μπροστά, πρέπει να αλλάξει μοντέλο διακυβέρνησης και το οικονομικό μοντέλο που παράγει υπερκέρδη για λίγους».

Για τη διαδικασία της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο κ. Δούκας είπε ότι «έπρεπε να είναι περισσότερες οι κάλπες. Είναι ΕΔΕΚΑΠ, δεν θέλω να παρέμβω».

«Το ΠΑΣΟΚ βγήκε συνολικά κερδισμένο, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω μας, η κυβέρνηση έχει φθορά, ο ΣΥΡΙΖΑ αλληλοσπαράσσεται, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ», αποτίμησε το χθεσινό debate μεταξύ των έξι διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και στο ερώτημα για την επόμενη ημέρα μετά την εκλογή νέου προέδρου, ο Χάρης Δούκας απάντησε ότι θα υπάρχει ενότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει «ησυχαστήριο».

Τέλος, εκφράζοντας τις πολιτικές του γραμμές αναφέρθηκε στο πρόβλημα της στεγαστικής λύσης, για το οποίο υποστηρίζει την ευρωπαϊκή νόρμα «το 10% των κτηρίων να είναι κοινωνικές κατοικίες», τη δημόσια Παιδεία και Υγεία, ενώ αναφέρθηκε, όπως και στη χθεσινή του τοποθέτηση, στον δημόσιο χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ΔΕΗ, προτείνοντας σταθερά τιμολόγια για δύο χρόνια.

«Να μπορούμε έτσι να στηρίξουμε την ενέργεια και τους πολίτες. Είπε ο Ντράγκι, νούμερο ένα προτεραιότητα είναι η φτηνή ενέργεια», κατέληξε ο Χάρης Δούκας.

Διαβάστε ακόμη: