Εν μέσω πανδημίας  οι επιχειρήσεις καλούνται να τηρήσουν προθεσμίες για την καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων. Σημειώνεται ότι υπολογίζεται βάσει του πραγματικού καταβαλλόμενου μισθού και θα καταβληθεί από τις επιχειρήσεις-εργοδότες στις 21 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Η αναλογία του δώρου που αντιστοιχεί στις μέρες κατά τις οποίες η σύμβαση των εργαζομένων ήταν σε αναστολή ή οι εργαζόμενοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» θα καταβληθεί από το Κράτος απευθείας στους εργαζόμενους μέσω του «Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ».
Πάντως το δώρο θα είναι μειωμένο ως και 55% για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης πάνω από τρεις μήνες. Να σημειωθεί ότι ο εργοδότης υπολογίζει το δώρο Χριστουγέννων με βάση τον ονομαστικό μισθό του εργαζόμενου, ενώ  το Δημόσιο θα καταβάλει το ποσό υπολογισμένο με βάση τα 534 ευρώ της ειδικής αποζημίωσης.
Να σημειωθεί ότι με βάση ΚΥΑ που εκδόθηκε χτες το Δώρο Χριστουγέννων θα δοθεί σε τρεις δόσεις, οι δύο έως τις 21 Δεκεμβρίου και η τρίτη το αργότερο έως 31 Ιανουαρίου 2021 για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί μία ή και περισσότερες φορές σε αναστολή μεταξύ του διαστήματος από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2020. Το ίδιο ισχύει και για τους εργαζόμενους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».