Ο CEO της Delta Air Lines Ed Bastian ανακοίνωσε την πρόθεση της αεροπορικής να προσφέρει στους ταξιδιώτες δωρεάν Wi-Fi από την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Οι περισσότερες πτήσεις στις ΗΠΑ θα λανσάρουν την υπηρεσία τον επόμενο μήνα, αλλά θα γίνεται διαθέσιμη σε όλο και περισσότερες κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Bastian κατά τη διάρκεια παρουσίασης στο Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας.

Το σχέδιο της Delta να κάνει δωρεάν το Wi-Fi, μετά από χρόνια μελέτης της δυνατότητας, έρχεται καθώς οι αεροπορικές εταιρείες ανταγωνίζονται για πελάτες στην ταξιδιωτική ανάκαμψη μετά την ύφεση της πανδημίας σχεδόν πριν από τρία χρόνια.

Επένδυση άνω του $1δισ.

Είναι δωρεάν. Δεν υπάρχουν ψιλά γράμματα», είπε ο Bastian. «Έχουμε επενδύσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να το καταφέρουμε».

Οι ταξιδιώτες θα έχουν πρόσβαση στη δωρεάν υπηρεσία διαδικτύου συνδέοντάς τους με τα στοιχεία λογαριασμού συχνών επιβατών Delta SkyMiles.

Η Delta τον περασμένο Μάρτιο δήλωσε ότι εξοπλίζει περισσότερα από τα αεροπλάνα της με γρήγορο Wi-Fi από τη Viasat και το έκανε διαθέσιμο με πάγια χρέωση 5 $.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προσφέρει ήδη δωρεάν μηνύματα.

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν για Wi-Fi

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες χρεώνουν τη χρήση του Wi-Fi, όπως η United Airlines που χρεώνει 8 $ για τα μέλη του προγράμματος συχνών επιβατών και 10 $ για άλλους πελάτες, και η Southwest Airlines που χρεώνει $8.

Στο JetBlue -η οποία έχει ορισμένες εταιρικές χορηγίες για την υπηρεσία- είναι δωρεάν, και η Hawaiian Airlines σχεδιάζει να προσφέρει δωρεάν internet με το Starlink της SpaceX φέτος.

Ορισμένα στελέχη αεροπορικών εταιρειών διστάζουν να αναπτύξουν τη δωρεάν υπηρεσία έως ότου η υπηρεσία γίνει πιο αξιόπιστη.

Διαβάστε ακόμη: