Όλο και πιο κόντα στα μεσάνυχτα βρίσκεται το ρολόι της αποκάλυψης το οποίο θα ρυθμιστεί σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 στις 17:00 (ώρα Ελλάδος).

Το Doomsday Clock έχει σχεδιαστεί για να δείχνει πόσο κοντά είναι η ανθρωπότητα στην παγκόσμια καταστροφή που προκαλείται από ανθρωπογενείς τεχνολογίες. Το ρολόι χρησιμεύει ως έκκληση για δράση προς τις κυβερνήσεις του κόσμου και ήδη, το ρολόι είναι πιο κοντά στα μεσάνυχτα με μόλις 90 δευτερόλεπτα να χωρίζουν τον κόσμο από την καταστροφή. Πριν από τον Ιανουάριο του 2023, είχε ρεκόρ των 100 δευτερολέπτων πριν από τα μεσάνυχτα, επί δύο χρόνια.

Κάθε χρόνο, το ρολόι ενημερώνεται με βάση το πόσο κοντά είμαστε στον ολοκληρωτικό αφανισμό της ανθρωπότητας («μεσάνυχτα»). Εάν το ρολόι πηγαίνει μπροστά και πλησιάζει τα μεσάνυχτα (σε σύγκριση με το σημείο που είχε ρυθμιστεί το προηγούμενο έτος), υποδηλώνει ότι η ανθρωπότητα έχει φτάσει πιο κοντά στην αυτοκαταστροφή.

Αλλά αν επιστρέψει, πιο μακριά από τα μεσάνυχτα, υποδηλώνει ότι η ανθρωπότητα έχει μειώσει τους κινδύνους παγκόσμιας καταστροφής τους τελευταίους 12 μήνες.

Κάποιες χρονιές –όπως συνέβη το 2021 και το 2022– οι δείκτες του ρολογιού δεν μετακινήθηκαν καθόλου, κάτι που υποδηλώνει ότι η παγκόσμια κατάσταση δεν έχει αλλάξει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε live πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της ανθρωπότητας: 

 

Διαβάστε ακόμη: