Για το θέμα της συνεργασίας των δύο μικρότερων σε μέγεθος εισηγμένων κατασκευαστικών εταιρειών, της ΕΚΤΕΡ και της Δομικής Κρήτης, είχαμε ασχοληθεί προ τριμήνου και πλέον, όταν γινόταν οι συζητήσεις και των δύο με τον Δημήτρη Κούτρα, προκειμένου να υπάρξει μία μεγαλύτερη εταιρεία, που να μπορεί με μεγαλύτερες αξιώσεις να διεκδικεί και μεγαλύτερα έργα, πέραν μικρότερου προϋπολογισμού και συνήθως περιορισμένων περιθωρίων κέρδους.

Εκείνο το διάστημα, δεν κατέστη δυνατόν να υπάρξει συμφωνία, αφού στο όλο εγχείρημα φέρεται ότι μετείχε και άλλος επιχειρηματίας, για την οικονομική επιφάνεια του οποίου εκφράστηκαν αμφιβολίες από διάφορες πλευρές.

Σήμερα, μετά το deal που προηγήθηκε με την απόκτηση του 30% περίπου της Δομικής από την Adamas του Δ. Κούτρα, οι παραδοσιακά καλές σχέσεις συνεργασίες μεταξύ ΕΚΤΕΡ και Δομικής αναβαθμίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις των δύο εταιρειών εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα συνεργασιών, τα οποία θα αναβαθμίσουν τις δυνατότητές τους, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι οι μεταξύ τους συνέργειες είναι δεδομένες.

Η ΕΚΤΕΡ έχει εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και η Δομική έχει επίσης πτυχίο 6ης τάξης, αλλά δεν μπορούν να χτυπήσουν μεγαλύτερα έργα, τα οποία νέμονται όσες κατασκευαστικές διαθέτουν το πτυχίο 7ης τάξης.

Αυτή η προοπτική, της απόκτησης ανώτερου εργοληπτικού πτυχίου είναι προφανές ότι αποτελεί την κυρίαρχη συγκολλητική ουσία των μεταξύ τους συζητήσεων, οι οποίες κατά τις πληροφορίες της στήλης περιλαμβάνουν και δύο ακόμα μικρότερες τους κατασκευαστικές, με τις οποίες υπάρχει ήδη συνεργασία σε πολλά έργα.

Οι εταιρείες, ακόμα και αν ερωτηθούν, είναι προφανές ότι θα διαψεύσουν τις σχετικές πληροφορίες περί συνένωσής τους, πολύ περισσότερο τώρα, που οι αποτιμήσεις τους έχουν ξεφύγει από τα ιδιαιτέρως χαμηλά επίπεδα που λίμναζαν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακριβώς, άλλωστε για το λόγο αυτό δεν μπορεί ακόμα να γίνει συζήτηση για μία πιθανή σχέση ανταλλαγής μετοχών μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη: