Τον Μάιο του 2018, η δολοφονία της 45χρονης Βάιας Γκάνια, μητέρας τριών παιδιών με 60 μαχαιριές την ώρα που κοιμόταν από τον σύζυγό της είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

Το δικαστήριο του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, τόσο πρωτόδικα, όσο και στο εφετείο. Ωστόσο, οι γονείς της βρέθηκαν ξανά στις δικαστικές αίθουσες, καθώς ο δράστης έκανε αίτημα αναίρεσης στον Άρειο Πάγο.

Δολοφονία Βάιας Γκανιά: «Οι μαμάδες να μην σταματούν ποτέ να φωνάζουν τον πόνο που έχουμε»

«Αισθανόμαστε μεγάλη οργή, πίκρα και στενοχώρια. Τρέχουμε τόσα χρόνια στα δικαστήρια, πληρώνουμε και τα παιδιά δεν έχουν να φάνε. Και ο δολοφόνος προσπαθεί να βγει έξω. Δεν είμαι μόνη, είναι πολλές μανάδες που βιώνουν τα ίδια. Τόσα κοριτσάκια έχουν σκοτώσει», δήλωσε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα η μητέρα της Βάιας.

Όπως είπε, ο δράστης την απειλούσε πως θα τη σκοτώσει, αν τον χώριζε και θα έπαιρνε τα παιδιά. Το θύμα είχε πάει στην Αστυνομία και είχε κάνει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του συζύγου της, όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μανία του.

«Η κόρη μου είχε πάει πολλές φορές στην Αστυνομία, τον είχε καταγγείλει πολλές φορές. Τουλάχιστον 15 φορές», τόνισε με οργή.

«Θέλω οι μαμάδες της Ερατώς, της Κυριακής και της Γαρυφαλλιάς να μην σταματούν ποτέ να φωνάζουν τον πόνο που έχουμε εμείς οι μανάδες».

Δολοφονία Βάιας Γκανιά: Το χρονικό του εγκλήματος

Η Βάια Γκανιά, επί χρόνια θύμα κακοποίησης, έζησε φρικιαστικές στιγμές στα χέρια του συζύγου της και δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της με 60 μαχαιριές επειδή μετά τους συνεχείς ξυλοδαρμούς, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του και του ζήτησε διαζύγιο.

Αρπάζοντας ένα μεγάλο μαχαίρι από την κουζίνα, ο Κωνσταντίνος Μπούκας δολοφόνησε τη σύζυγό του και μητέρα τριών παιδιών. Μάλιστα τα παιδιά παρακολουθούσαν με τα τρομαγμένα μάτια τους τα τραγικά επεισόδια ξυλοδαρμού με θύμα την μητέρα τους.

Στη συνέχεια ομολόγησε τη δολοφονία, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

«Η πόρτα του σπιτιού ήταν ελαφρώς ανοιχτή. Μπήκαμε στην κρεβατοκάμαρα. Το θύμα βρισκόταν σε πλάγια θέση, με το ένα χέρι στο πλάι και με το άλλο στο μαξιλάρι και στην κοιλιά φαίνονταν τα έντερα», είχε καταθέσει ο αστυνομικός που βρήκε τη Βάια νεκρή.

«Στην κουζίνα βρήκαμε μαχαίρι μήκους 30 εκατοστών», είναι επιπλέον τα λόγια του αστυνομικού, ο οποίος περιέγραψε και την ψυχολογία του δράστη μετά τον φόνο.

Βρισκόταν σε σύγχυση, όπως αναφέρει, όμως όταν ρωτήθηκε ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του, λέγοντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση: «Τσακωθήκαμε και την σκότωσα».

Στην πορεία, οι τρεις κατηγορίες, με τις οποίες καταδικάστηκε ο Κωνσταντίνος Μπούκας σε φυλάκιση στο κέντρο κράτησης Λάρισας, ήταν ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Διαβάστε ακόμη: