Ένα μήνα μετά τη δολοφονία της μέσα στο διαμέρισμα, όπου διέμενε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από τον 35χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί και αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες, ετοιμάζεται για την τελευταία της κατοικία η τρανς Άννα Ιβάνκοβα καθώς τα χρήματα που απαιτούνταν για την αποτέφρωση της συγκεντρώθηκαν.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που φίλοι της Κουβανής τρανς είχαν επικοινωνήσει με την οικογένεια της στην Κούβα και συγκεκριμένα τον καρκινοπαθή πατέρα της, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία η Άννα να αποτεφρωθεί και η τέφρα της να «ταξιδέψει» στην πατρίδα της την Αβανά.

 

Αυτό έμοιαζε όμως ακατόρθωτο, καθώς τα χρήματα που απαιτούνταν για όλη αυτή την προσπάθεια δεν υπήρχαν. Έτσι δικοί της άνθρωποι αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό στο «go get funding» με σκοπό όποιος ήθελε να βοηθήσει οικονομικά, ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την αποτέφρωση της σορού της, αλλά και του ταξιδιού της τέφρας της μέχρι την Κούβα.

Τελικά, όπως ανακοίνωσε χθες η Άννα Κουρουπού από το Red Umbrella Athens τα χρήματα συγκεντρώθηκαν (2.873ευρώ) κι έτσι όλες οι διαδικασίες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν.

kouvani-trans

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Την Παρασκευή 4 Αυγούστου το Red Umbrella Athens ξεκίνησε μια εκστρατεία χρηματοδότησης (crowdfunding) για την αποτέφρωση της Άννας Ιβάνκοβα, τρανς προσφύγισσας από την Κούβα που βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της την 10η Ιουλίου 2023. Η ανταπόκρισή σας σε αυτό το κάλεσμα υπήρξε μαζική και συγκινητική, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 2.800€. Σας ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη.

Η πλατφόρμα έκλεισε. Για σκοπούς διασφάλισης της διαφάνειας, σας ενημερώνουμε ότι περί τα 1.900€ θα διατεθούν για τη διαδικασία της αποτέφρωσης, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών. Τα υπόλοιπα χρήματα θα αξιοποιηθούν για την μεταφορά της τέφρας στην Αβάνα της Κούβας, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας. Σε περίπτωση που περισσέψει κάποιο ποσό, αυτό θα χρησιμοποιηθεί όπως ζητήσει η οικογένεια και ο στενότερος κύκλος της Άννας. Σας ευχαριστούμε πολύ και πάλι!».

Άγιος Παντελεήμονας: Στην Ελλάδα από το 2017 ο Μπαγκλαντεσιανός που συνελήφθη για τη δολοφονία της Ιβάνκοβα

Άγιος Παντελεήμονας: Αναζητείται το όπλο της δολοφονίας της 46χρονης τρανς

Διαβάστε ακόμη: