Μετά την επιτυχία του Συνεδρίου που κατά γενική ομολογία προκάλεσε μία συσπείρωση στη βάση ο Πρωθυπουργός θέτει τα επόμενα διλήμματα στον κομματικό και όχι μόνο μηχανισμό.

Όπως τόνισε δεν υπάρχουν περιθώρια για πειραματισμούς καθώς μία λάθος ψήφος μπορεί να αποδυναμώσει την σταθερότητα και να φέρει τριγμούς στη Νέα Δημοκρατία.

Υπό αυτή την έννοια, μαζί με τον κομματικό μηχανισμό, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Radar θα τεθούν σοβαρά διλλήματα όχι μόνο στους ψηφοφόρους αλλά και στους ίδιους τους βουλευτές του κόμματος.

Η λογική είναι απλή. Ο πρωθυπουργός μετά τις ευρωεκλογές έχει αποφασίσει να κάνει αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Θέλει να συνδέσει αυτές τις αλλαγές με τις επιδόσεις των βουλευτών και των περιφερειών που αυτοί εκλέγονται.

Έχει παρατηρηθεί – σχεδόν πάντα- στις ευρωεκλογές να μην τρέχουν οι βουλευτές και ο προεκλογικός αγώνας να διεξάγεται μόνο από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Όμως, αυτές οι ευρωεκλογές έχουν σημασία για την πολιτική σταθερότητα και την κυβέρνηση. Αν η ΝΔ δεν πιάσει τουλάχιστον το ποσοστό του 2019, θα αρχίσει να αμφισβητείται από κάποιους.

Γι’ αυτό στον αγώνα δεν πρέπει να μπουν μόνο τα απλά στελέχη της ΝΔ και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές, αλλά και οι βουλευτές παρόλο που έχουν «καπαρώσει» τη θέση τους.

Το Μαξίμου θα κρίνει ποιοι όργωσαν τις περιφέρειές τους από τα εκλογικά ποσοστά στους νομούς.

Οπότε βγαίνει στους βουλευτές της Κ.Ο της ΝΔ και λέει το εξής απλό «Παραπονιέσαι ότι έχω βάλει εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς. Τρέξε για τη ψήφο στις ευρωεκλογές και κέρδισε μία θέση στην επόμενη κυβέρνηση».

Είναι αποτελεσματικό και δίνει κίνητρα στους βουλευτές να κινητοποιηθούν για μία μάχη όπου κανονικά θα την έδιναν μόνο τα διάφορα κομματικά κλιμάκια και οι ευρωβουλευτές.

Πέρα, όμως, από το ανασχηματισμό που έχει αποφασίσει ο Πρωθυπουργός, σκέφτεται πολύ σοβαρά και μόνιμες αλλαγές μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς όπως φαίνεται το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων Παπασταύρου σε Βορίδη-Κουτνατζή ήταν παρωδικό, καθώς θέλει να σχηματοποιήσει τις αλλαγές που θέλει να κάνει αφού δει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Έτσι επι του παρόντος, και οι κρίνοντες κρίνονται, όλα θα τεθούν επί τάπητος στις ευρωεκλογές. Όποιοι δεν ματώσουν, όσοι δεν πάρουν στα σοβαρά την εκλογική αναμέτρηση, θα γραφούν στα μαύρα κατάστιχα.

Διαβάστε ακόμη: