Τα αποτελέσματα του τρίτου οικονομικού της τριμήνου ανακοίνωσε σήμερα η Walt Disney,  ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα κέρδη της από τις υπηρεσίες streaming και την ανάκαμψη της κινηματογραφικής δραστηριότητας να αντισταθμίζουν τις υποτονικές επιδόσεις των θεματικών πάρκων της.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη αυξήθηκαν στα 1,39 δολάρια ανά μετοχή, εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα του Bloomberg που έκανε λόγο για 1,19 δολάρια. Η εταιρεία αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψή της για αύξηση των κερδών φέτος στο 30% από προηγούμενο στόχο 25%, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης.

Η εταιρεία με έδρα το Μπέρμπανκ της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε κέρδη 254 εκατ. δολαρίων στο κινηματογραφικό της στούντιο, βάζοντας τέλος στις απώλειες διαδοχικών τριμήνων, χάρη στην κυκλοφορία τον Ιούνιο του Inside Out 2 από τη μονάδα κινουμένων σχεδίων Pixar. Η Disney ανακοίνωσε επίσης κέρδη 47 εκατ. δολαρίων από το streaming, τα πρώτα από τότε που η εμβληματική υπηρεσία streaming Disney+ έκανε το ντεμπούτο της το 2019. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν το Hulu και το ESPN+.

Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν μια συνολική νίκη για το τμήμα ψυχαγωγίας της Disney, το οποίο είχε πατήσει φρένο τα τελευταία χρόνια από τις αστοχίες στο κινηματογραφικό τμήμα και τις απώλειες δισεκατομμυρίων δολαρίων στο streaming. Ο διευθύνων σύμβουλος Μπομπ Ίγκερ, ο οποίος επέστρεψε στην ηγεσία της Disney το 2022, είχε θέσει ως δύο βασικές προτεραιότητες της δεύτερης θητείας του την ανάκαμψη της κινηματογραφικής δραστηριότητας της εταιρείας και την επίτευξη κερδοφορίας στο streaming.

Τα έσοδα του τριμήνου αυξήθηκαν κατά 3,7% στα 23,2 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τις προβλέψεις για 23,1 δισ. δολάρια.

Για να διατηρήσει το streaming κερδοφόρο, η Disney αυξάνει τις τιμές των online υπηρεσιών βίντεο, ανακοινώνοντας την Τρίτη ότι η συνδρομή στο Disney+ θα ανέβει έως και 25%.

Τα θεματικά πάρκα

Τα αποτελέσματα επλήγησαν από την υποχώρηση των θεματικών πάρκων της Disney στις ΗΠΑ, τα οποία επηρεάστηκαν από την αύξηση του κόστους και την ασθενέστερη ζήτηση, και βρέθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις της Wall Street για τις πωλήσεις και τα κέρδη.

Η πίεση στην επισκεψιμότητα θα παραμείνει για «τα επόμενα τρίμηνα», δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη, αφού προηγουμένως είχε προβλέψει ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες του οικονομικού έτους 2024. Η Disney προβλέπει τώρα μια μέση μονοψήφια μείωση των κερδών στο τρέχον τέταρτο οικονομικό τρίμηνο.

Η εταιρεία αντιδρά «παρακολουθώντας ενεργά την επισκεψιμότητα και τις δαπάνες των επισκεπτών και διαχειριζόμενη επιθετικά τα βασικά μας κόστη».

Τον Ιούλιο, η ανταγωνίστρια εταιρεία Comcast Corp. ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα που δεν συμφωνούσαν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, παρασυρόμενη εν μέρει από την επιβράδυνση των θεματικών πάρκων της Universal Studios.

Τα πάρκα της Disney και της Comcast ανέκαμψαν σημαντικά από την πανδημία, αλλά τα στελέχη και των δύο εταιρειών έχουν επισημάνει ότι η ζήτηση αρχίζει να ομαλοποιείται έπειτα από μια αρχική αύξηση.

Διαβάστε ακόμη: