«Ναι» στην είσοδο ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας λέει το 57,4%, σύμφωνα με το β΄μέρος της δημοσκόπησης της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open. Μάλιστα, το 67% εκτιμά ότι θα εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ξένα Ιδρύματα – ωστόσο πάνω από το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα είναι από τα «μέτρια» ή τα λιγότερο γνωστά.

Η μέτρηση καταγράφει ένα πολύ χαμηλό βαθμό ικανοποίησης για το επίπεδο ασφάλειας στη χώρα – το 77,1% δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο. Σημειώνεται ότι οι ψηφοφόροι χαρακτηρίζουν ως το σημαντικότερο πρόβλημα σχετικά με την εγκληματικότητα τη βία των ανηλίκων, που είναι το τελευταίο διάστημα στην επικαιρότητα με συνεχή περιστατικά. Ακολουθούν οι δολοφονίες γυναικών και οι ληστείες.

Οι συσπειρώσεις

Οριακά κάτω από το 80% καταγράφει η MRB τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας – μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος των διαρροών ψηφοφόρων της  δεν μετακινείται σε άλλο κόμμα, αλλά στην αδιευκρίνιστη ψήφο, επαναβεβαιώνοντας μία εκλογική συμπεριφορά που έχει καταγραφεί από την αρχή της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, που έχει κατά καιρούς προσωρινές απώλειες, τις οποίες στη συνέχεια υπερκαλύπτει.

Αντίθετα, η συσπείρωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφηκε στο 56,3% – και οι διαρροές της πηγαίνουν σε πολλά κόμματα, ακόμα και στη Νέα Δημοκρατία. Μεγαλύτερος υποδοχέας των δυσαρεστημένων του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν το ΚΚΕ και η Νέα Αριστερά.

Δείτε την έρευνα:

01
02
03
04
05A
05B
06A
06B
06C
06D
07A
07B
08
09
10
0A
0B