Διαφορά 15,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ που φτάνει στο 31,3% στην πρόθεση με αναγωγή, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της MRB, για λογαρισμό του Open.Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 15,9% και το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση με 13,4%

Το Β’ Μέρος της μεγάλης δημοσκόπησης του κεντρικού δελτίου Ειδήσεων του OPEN πραγματοποιήθηκε από 1 έως και 3 Απριλίου 2024 από την MRB και μεταδόθηκε την Παρασκευή 05/04/2024.

Δημοσκόπηση MRB: Αναγωγή στο σύνολο

Στην αναγωγή στο σύνολο, ενόψει ευρωεκλογών, η ΝΔ κινείται στο 31,3% διασφαλίζοντας διαφορά 15,5 μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 15,9%. Στην τρίτη θέση ξανά το ΠΑΣΟΚ με 13,4%. Τέταρτη η Ελληνική Λύση με 9,9% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,1%,. Αίσθηση προκαλεί η άνοδος της Πλεύσης που φτάνει το 4,3% και η Νέα Αριστερά που κινείται στο 3,8%. Ακολουθεί η Νίκη με 3,6%.

Δημοσκόπηση MRB: Συσπειρώσεις-μετακινήσεις

Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ παρουσιάζει ελαφρά κάμψη στη συσπείρωση από τον περασμένο Ιανουάριο ως σήμερα καθώς από το 74,8% είναι σήμερα στο 71,2%. Αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν μεγάλη ανάκαμψη στη συσπείρωση .

Οι διαρροές της ΝΔ είναι κυρίως προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (ποσοστό 12,5%), 6,6% προς το ΠΑΣΟΚ, 3,4% προς ΣΥΡΙΖΑ, 2% στη Λύση, 1,5% στους Σπαρτιάτες , 1,3% στους Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου και 1% στη Φωνή Λογικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 62,1% εμφανίζει τς περισσότερες διαρροές (11,3%) προς τη Νέα Αριστερά και 11% προς την αδιευκρίνιση ψήφο. Ένα 6% πάει προς Πλεύση, 4,1% στο ΠΑΣΟΚ, 2,3% στο ΚΚΕ, 1,1% στη ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ με συσπείρωση 76,6% χάνει 11,1% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο, 2,8% προς τη ΝΔ, 27% στη Νέα Αριστερά, 2,1% στη Λύση, 1,7% στον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πέρασε μπροστά ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στην τρίτη θέση η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Δημοσκόπηση MRB: Ο Μητσοτάκης μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα θέματα οικονομίας, εξωτερικών, καθημερινότητας, δικαιοσύνης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι μακράν μπροστά ικανότερος από Κασσελάκη-Ανδρουλάκη να αντιμετωπίσει τα θέματα της Οικονομίας, της καθημερινότητας, της εξωτερικής πολιτικής αλλά και της απονομής Δικαιοσύνης.

Η ακρίβεια και η υγεία είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των πολιτών και ακολουθεί η απονομή δικαιοσύνης και το κράτος δικαίου.

Το 77,4% των πολιτών που ανήκουν στην αδιευκρίστη ψήφο αξιολογούν αρνητικά την στάση της κυβέρνησης στο θέμα των Τεμπών, το 48,3% διάκειται αρνητικά στη στάση της αντιπολίτευσης, το 71,5% λέει το ίδιο για ΜΜΕ και το 67,2% για τη στάση της Δικαιοσύνης.

Σχεδόν οι μισοί που ανήκουν στη χορεία της αδιευκρίνιστης ψήφου αξιολογούν αρνητικά το αίτημα Κασσελάκη για εκλογές με αύξηση των διαθνών παρατηρητών.

Διαβάστε ακόμη: