H νέα δημοσκόπηση της Interview δείχνει άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ της ΝΔ σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2019.

Ειδικότερα, η έρευνα της Interview διενεργήθηκε για λογαριασμό της politic δείχνει την ίδια στιγμή τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακτά τη 2η θέση, με το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει στην 3η, ενώ η Νέα Αριστερά δεν φαίνεται να μπορεί να μπει στη Βουλή.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία (29,2%) καταγράφει προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (13,8%). Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019, χρονιά στην οποία η ΝΔ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 10 μονάδες.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που πέφτει 10 μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (από το 23,7% στο 13,8%), τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ ενισχύουν τα ποσοστά τους.

Το ΠΑΣΟΚ από το 7,7% ανεβαίνει στο 12,4% και το ΚΚΕ από το 5,3% φτάνει στο 6,8%. Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα «Νέα Αριστερά» είναι στο 2,5%, και η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,6%. Εκτός από την Ελληνική Λύση που βλέπει σημαντική αύξηση του ποσοστού της (από το 4,1% στο 6,5%), τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της ΝΔ, Νίκη και Σπαρτιάτες είναι στο 3,3% και 2% αντίστοιχα.

Δημοσκόπηση Interview: Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ με 18,2 μονάδες

Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στις 18,2 μονάδες. Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 31,2%, και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13%. Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιστρέφει στη δεύτερη θέση μετά από διαρκή δημοσκοπική κάμψη που τον έριχνε στην τρίτη θέση, απειλώντας τον τίτλο του, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία κινείται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Αν και δεν καταφέρνει να προσελκύσει το σύνολο των διαρροών από την Κουμουνδούρου, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου (11,8%), συγκεντρώνοντας 12,5%. Το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5% (από το 4,4%), η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%.

Δημοσκόπηση Interview: «Αρνητικά» κρίνουν 6 στους 10 το κυβερνητικό έργο

Αν και η δημοσκόπηση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη χώρα μας, η οποία αξιολογήθηκε με θετικό πρόσημο, το κυβερνών κόμμα φαίνεται ότι δε μπορεί να απορροφήσει μια σειρά από προβλήματα και κυρίως τους κραδασμούς από το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών.

Το 61% κρίνει «αρνητικά» το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης σε αντίθεση με το 35% που απάντησε «θετικά».

Διαβάστε ακόμη: