Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις αποκαλύψεις για το ζήτημα το παρακολουθήσεων διεξήχθη από τη GPO και δημοσιεύθηκε στα «Νέα».

Η υπόθεση των υποκλοπών αλλά και το παρατεταμένο «κύμα» ακρίβειας έχουν προκαλέσει πλήγμα στην κυβέρνηση, η οποία «βλέπει» τα ποσοστά της να μειώνονται και την «ψαλίδα» με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, να κλείνει, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Στις 6.3 μονάδες, ανέρχεται η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου, η διαφορά Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ έχει μειωθεί στις 6.3 μονάδες, ενώ, τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος έχουν μειωθεί κατά 1.7 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας (από 33.1% τη 2α Ιουλίου, σε 31.4%).

Δημοσκόπηση GPO: Mείωση της διαφοράς Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπόθεση παρακολουθήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ «βλέπει» τα ποσοστά του να «ανεβαίνουν» από 24.2% στις αρχές Ιουλίου, σε 25.1%, ενώ, ενισχυμένο είναι και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με ποσοστό 12.1%, από 11.1%.

Συγκεκριμένα, η δυναμική των κομμάτων διαμορφώνεται ως εξής: Νέα Δημοκρατία 31.4%, ΣΥΡΙΖΑ 25.1%, ΠΑΣΟΚ 12.1%, ΚΚΕ 5.7%, Ελληνική Λύση 4.8%, ΜέΡΑ25 2.1%, Έλληνες για την Πατρίδα 1.6%, Δημιουργία Ξανά 1.2%. Οι αναποφάσιστοι και όσοι δεν απαντούν είναι στο 10.1%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO.

Το 58% θεωρεί ότι πλήττεται η εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση

Για το ζήτημα των παρακολουθήσεων, το 58.3% των συμμετεχόντων σημειώνει ότι πλήττει ή μάλλον πλήττει την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση, με το 33.7% να απαντά αρνητικά ή μάλλον αρνητικά, ενώ όσον αφορά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, το 70% λέει ότι δεν πλήττει της εμπιστοσύνης τους, ενώ, το 29.2% απαντά θετικά.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι συμμετέχοντες σημειώνουν ότι το σημαντικότερο ζήτημα στη χώρα –αυτή τη στιγμή– είναι η ενεργειακή κρίση (36.7%) και με ελάχιστη διαφορά έπεται το ζήτημα της γενικότερης ακρίβειας και του πληθωρισμού (36.3%).

Το θέμα των παρακολουθήσεων βρίσκεται στην 3η θέση, καθώς το 9.7% των πολιτών το χαρακτηρίζει ως «το σημαντικότερο θέμα στη χώρα», τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Διαβάστε ακόμη:

Νικολά Σαρκοζί: Ο Γάλλος πρώην Πρόεδρος φωτογραφίζει τόπλες την Κάρλα Μπρούνι 

Ένας δρόμος της Αθήνας στους πιο cool του κόσμου

Lana Rhoades: Η πρώην πορνοστάρ έκανε κρυφά παιδί με σούπερ σταρ του NBA