Τέσσερις μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά περαιτέρω συρρίκνωσης καθώς σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ, η σύσπείρωση του κόμματος βρίσκεται πλέον στο 60%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά καθώς χάνει 1% προς τη ΝΔ, 7% προς το ΠΑΣΟΚ, 5% προς το ΚΚΕ και 19% σε άλλα κόμματα.

Το τοπίο στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εξαιρετικά σύνθετο μετά τις αποφάσεις Κασσελάκη για τις διαγραφές των Φίλη, Βίτσα, Σκουρλέτη και Τζουμάκα καθώς το 42% των ψηφοφόρων του κόμματος θέλουν να ανακαλέσει ο νέος πρόεδρος την απόφασή τουτο 38% ζητά να επιμείνει ενώ ένα 20% δεν απαντά.

Στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 25% θέλει να διαγραφούν οι τέσσερις, το 31% να ανακαλέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το 44% δεν απαντά.

Επίσης, το 45% των ψηφοφόρων του κόμματος ζητά από τους διαφωνούντες να παραμερίσουν τις διαφωνίες τους και να παραμέινουν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ το 34% θεωρεί ότι πρέπει να φύγουν και να δημιουργήσουν άλλο κόμμα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Alco μόλις το 21% των ψηφοφόρων θεωρεί πλεονέκτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ την εκλογή Κασσελάκη. Το 54% την θεωρεί μειονέκτημα και το 25% δεν απαντά.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ οι απόψεις είναι μοιρασμένες καθώς το 51% την θεωρεί πλεονέκτημα, το 31% μειονέκτημα και το 18% δεν απαντά.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ η συσπείρωσή της φθάνει το 82% με το κυβερνών κόμμα να έχει απώλειες 2% σε ΣΥΡΙΖΑ και 3% προς ΠΑΣΟΚ και 1% σε Ελληνική Λύση.

Σε ότι αφορά την κυβέρνηση, το 52% αναφέρει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιμένο, το 19% λίγο, το 22% απαντά αρκετά και 3% πολύ. Το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται αλαζονικά, το 35% όχι και το 10% δεν απαντά.

Δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης