Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στην υπερψήφιση της τροπολογίας για την άδεια μεταναστών.

Υπενθυμίζεται ότι με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η κυβερνητική τροπολογία για τους μετανάστες ενώ ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε «όχι».

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 295 βουλευτές, ενώ υπήρχαν πέντε απουσίες. Στο επίμαχο άρθρο για την τροπολογία που αφορά την άδεια διαμονής των παράνομων μεταναστών υπερψήφισαν 262 βουλευτές, ενώ υπήρξαν 32 «όχι» και ένα «παρών».

Ο κ. Καιρίδης τόνισε πως η Ελλάδα έστειλε το δικό της ηχηρό μήνυμα στην Ευρώπη με την υπερψήφιση της τροπολογίας.

«Σε μία Ευρώπη που φλέγεται από το μεταναστευτικό και στο οποίο είναι πολύ δύσκολο να νομοθετήσεις πια, γιατί είναι ένα πολωμένο και διχαστικό ζήτημα, βλέπετε τι έγινε στη Γαλλία, που καταψηφίστηκε η προσπάθεια μεταρρύθμισης του Μακρόν, η οποία λίγο πολύ είναι ίδια με τη δική μας. Αυστηροποιεί από τη μία και από την άλλη επιτρέπει στους διαμένοντες επί μακρόν τη νόμιμη εργασία. Εκεί που απέτυχε ο Μακρόν, η ελληνική κυβέρνηση μόνη στην Ευρώπη όχι μόνο νομοθετεί, αλλά δημιουργεί και ευρύτερες συναινέσεις των 262», είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Διαβάστε ακόμη: