Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στις τάξεις των κρυπτονομισμάτων, με το συν-ιδρυτή του εξαιρετικά δημοφιλούς και… χαριτωμένου Dogecoin, Jackson Palmer, να ξεσπά εναντίον του Bitcoin και των κρυπτονομισμάτων γενικότερα, αποκαλώντας τα ως «τη χειρότερη μορφή καπιταλισμού».

Υπενθυμίζεται πως ο Τζάκσον έχει πουλήσει εδώ και χρόνια το μερίδιο του σε doge, καθότι ούτε ο ίδιος δεν πίστευε ότι θα έφτανε ποτέ τα $0.75 έκαστο (ιστορικό υψηλό)! Σήμερα είναι 8ο νόμισμα σε κεφαλαιοποίηση στα $24 δις. Ο Τζάκσον είχε δημιουργήσει το dogecoin ως ανέκδοτο και τίποτα παραπάνω. Ήθελε απλώς να σπάσει πλάκα σε έναν ανερχόμενο χώρο που βρίθει από απάτες. Όμως ο κόσμος είναι ικανός να αγοράσει και… σκ@τ@. Γιατί όχι κι ένα κρυπτο-ανέκδοτο…

Μάλιστα ο ίδιος αγόρασε ένα «ταπεινό» Honda civic. Αν είχε κρατήσει το μερίδιό του μέχρι πριν μερικούς μήνες θα ήταν δισεκατομυριούχος!

Ωστόσο ο Τζάκσον δηλώνει ιδεολόγος. Απέχει από τα κρυπτονομίσματα καθότι τα θεωρεί μια ακόμη μορφή καπιταλισμού, στα χειρότερά του μάλιστα. Δεν έχει άδικο εδώ που τα λέμε. Ουκ ολίγες φορές στο radar.gr έχουμε αναφερθεί στην υποκρισία γύρω από το δήθεν “αναρχικό” Bitcoin, που στην πραγματικότητα λειτουργεί σα μοχλός αποσυμπίεσης της Wall Street. Ένα ακόμη εργαλείο της ελίτ. Και αυτά τα λέμε όντας υποστηρικτές της κρυπτογράφησης… Περισσότερα εδώ.

Εν συντομία η απάντησή του Τζάκσον ήταν ένα έντονο «όχι». Χαρακτήρισε την αγορά crypto ως δεξιά και άδικη:

«Πιστεύω ότι η κρυπτογράφηση είναι μια εγγενώς δεξιά, υπερ-καπιταλιστική τεχνολογία που δημιουργήθηκε κυρίως για να ενισχύσει τον πλούτο των υποστηρικτών της μέσω ενός συνδυασμού φοροαποφυγής, μειωμένης κανονιστικής εποπτείας και τεχνητά ενισχυμένης έλλειψης».

Το καρτέλ των πλουσίων

Ο Palmer ισχυρίστηκε επίσης ότι η βιομηχανία κρυπτογράφησης ελέγχεται από ένα «ισχυρό καρτέλ πλούσιων» που «εξελίχθηκαν για να ενσωματώσουν πολλά από τα ίδια ιδρύματα που συνδέονται με το υπάρχον κεντρικό χρηματοοικονομικό σύστημα που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσουν».

Επίσης, ανέφερε ότι η κρυπτογράφηση δεν είναι φιλική προς το χρήστη με τους χρήστες να κατηγορούνται για χαμένους κωδικούς πρόσβασης ή να πέφτουν θύματα σε απάτες.

Ο Palmer, ο οποίος δεν είχε παρέμβει κατά τη διάρκεια της επικής ανόδου του Dogecoin φέτος, υποστήριξε ότι η κρυπτογράφηση έχει σχεδιαστεί για να περιορίσει την προστασία των καταναλωτών.

«Τα Cryptocurrency είναι σαν να παίρνεις τα χειρότερα μέρη του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος (π.χ. διαφθορά, απάτη, ανισότητα) και να χρησιμοποιείς λογισμικό για να περιορίσεις τεχνικά τη χρήση παρεμβάσεων (π.χ. έλεγχοι, κανονισμοί, φορολογία) που χρησιμεύουν ως μέσο προστασίας ή δίχτυα ασφαλείας», ανέφερε.

Διαβάστε ακόμη:

Το φαινόμενο DOGE

Bitcoin: Ο αυτοκράτορας είναι γυμνός