Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000€, επιβάλλονται σε τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική (σε Πειραιά, Καλλιθέα και δύο στον Βύρωνα), με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε ελέγχους της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς, διαπιστώθηκε ότι τα τέσσερα πρατήρια παραβίαζαν τις κείμενες διατάξεις περί αθέμιτης κερδοφορίας (Νόμος 4818/2021) στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, όπως τονίσθηκε σε ανακοίνωση του Υπουργείου.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα

Επιπλέον, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν 181.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα στα διόδια των Αφιδνών. Κατά την διάρκεια ελέγχων της ΔΙΜΕΑ στα διόδια των Αφιδνών, με στόχο την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, εντοπίσθηκε φορτηγό όχημα, το οποίο στη θέα του μεικτού κλιμακίου ελέγχου ανέπτυξε ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο.

Κατόπιν αυτού, ο αστυνομικός της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής που μετείχε στο  μικτό κλιμάκιο ακολούθησε το συγκεκριμένο φορτηγό, που ακινητοποιήθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου. Ο οδηγός εξήλθε από το φορτηγό και ετράπη σε φυγή πεζός.

Ύστερα από έρευνα στο φορτηγό, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν περί τα 181.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν τη σήμανση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής έχει αναλάβει την προανάκριση για το συμβάν

«Οι έλεγχοι για τον περιορισμό του παραεμπορίου συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, σε όλη την επικράτεια», επισημάνθηκε.

Διαβάστε ακόμη: