Ενώπιον δικαστών και ενόρκων βρέθηκε ξανά σήμερα ο μουσικός Γιώργος Γιαννόπουλος προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη του, σε δεύτερο βαθμό, για κατηγορία που αφορά σε ασέλγεια σε βάρος ενός 6χρονου κοριτσιού, κατά το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2013.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ο 69χρονος μουσικός, ο οποίος κατά καιρούς υπήρξε και συνεργάτης του γνωστού μουσικού συγκροτήματος «Πυξ – Λαξ», έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν του είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό, του είχε όμως χορηγήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του μέχρι την έφεση, ενώ του είχαν επιβληθεί και περιοριστικοί όροι.

Σήμερα ο μουσικός, οδηγήθηκε στο Εφετείο της Αθήνας από τον Κορυδαλλό, καθώς έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για άλλη δικογραφία και για αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική κακοποίηση πέντε ανήλικων κοριτσιών. «Είναι άρρωστος, έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί» ανέφερε σήμερα στην κατάθεσή του στο δικαστήριο, ο πατέρας της 6χρονης, η οποία είναι πλέον ενήλικη, μαθήτρια Λυκείου. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το παιδί μου λέει την αλήθεια. Είμαι σίγουρος 1000%», είπε ο πατέρας της κοπέλας και επικαλούμενος (και) τα συμπεράσματα της ψυχολόγου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία κατέθεσε στη συνέχεια στη δίκη, τόνισε πως η κόρη του δεν είναι φαντασιόπληκτη και πως όσα είπε έγιναν όπως τα περιέγραψε.

Ακόμη και σήμερα, η κοπέλα «τρέμει» στη σκέψη όσων της συνέβησαν

Συγκινημένος ο πατέρας του κοριτσιού κατέθεσε ακόμη ότι η κόρη του ένιωθε ντροπιασμένη και ήταν μελαγχολική. «Εγώ της είπα ότι οι μεγάλοι έχουν την ευθύνη και τα παιδιά δεν πρέπει να ντρέπονται» ανέφερε ο μάρτυρας μεταφέροντας στη συνέχεια στο δικαστήριο το διάλογο που είχε με τη κόρη του. «Η απάντησή της ήταν ότι ο κατηγορούμενος “πρέπει να πάει φυλακή για αυτά που κάνει στα παιδάκια”».

Ο μάρτυρας ανέφερε μάλιστα πως ακόμη και σήμερα, 9 χρόνια μετά, η κόρη του, η οποία είναι μαθήτρια Λυκείου, «τρέμει» στη σκέψη όσων της συνέβησαν και αναρωτιέται πώς θα μπορούσε να έχει αντιδράσει. «Πριν από λίγο καιρό η κόρη μου μού είπε: «Το σκέφτομαι ακόμα αυτό που έγινε τότε. Θα έπρεπε και εγώ να είχα αντιδράσει, να είχα κάνει κάτι. Το σκέφτομαι τώρα και τρέμουν τα πόδια μου» είπε ο πατέρας του παιδιού και συνέχισε: «Πραγματικά την κοίταξα και έτρεμε ολόκληρη. Έτρεμε τόσα χρόνια μετά. Της εξήγησα πως ένα παιδί δεν μπορεί να αντιληφθεί το ανώμαλο χάδι ενός ενήλικα». Ο ίδιος χαρακτήρισε «άρρωστο» τον 69χρονο μουσικό καθώς όπως είπε, «έβρισκε ηδονή χαϊδεύοντας ένα παιδί». «Αισθάνομαι τύψεις γιατί δεν μπόρεσα νωρίτερα να αξιολογήσω την κατάσταση», σημείωσε ακόμη.

Η ψυχολόγος είναι βέβαιη ότι η κοπέλα λέει την αλήθεια

Βέβαιη ότι η κοπέλα λέει την αλήθεια, εμφανίστηκε στην κατάθεσή της στο δικαστήριο, ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ., η οποία είχε εξετάσει το παιδί και έκανε συνεδρίες μαζί της επί σειρά ετών. «Η σταθερότητα, η συνέπεια, το γεγονός ότι δεν έχει πέσει σε αντιφάσεις οδηγούν στη βεβαιότητα ότι όσα αναφέρθηκαν από το παιδί είναι πραγματικά βιωματικά», είπε η μάρτυρας για να σημειώσει πως διέγνωσε στο παιδί «αγχώδη και καταθλιπτικά» χαρακτηριστικά.

Η ίδια σε άλλο σημείο της κατάθεσής της επισήμανε: «Το παιδί σε αυτή την ηλικία (σ.σ. 5-6 ετών) δεν μπορούσε να κατανοήσει πώς ένας άνθρωπος που παίζει μαζί του καταφεύγει σε τέτοιες συμπεριφορές. Αυτό που την μπλόκαρε, την αναστάτωσε ήταν όταν της ζήτησε να αγγίξει το πέος του. Αυτό ήταν ίσως από τα τελευταία γεγονότα… Η ενοχή που κινητοποιήθηκε την μπλόκαρε ώστε να αναλάβει δράση και να φύγει. Αυτό εκμεταλλεύονται όσοι έχουν παιδοφιλικά χαρακτηριστικά». Ακόμη, η μάρτυρας έκανε λόγο για «σοβαρή συναισθηματική σύγχυση και μπλοκάρισμα» του κοριτσιού και εξαιτίας του γεγονότος ότι ο κατηγορούμενος ήταν πρόσωπο εμπιστοσύνης για την οικογένεια και δεν μπορούσε να σκεφτεί «πονηρά» για αυτόν.

Τι κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης

Στο δικαστήριο ολοκλήρωσε σήμερα την κατάθεσή της και η μητέρα της ανήλικης. Η μάρτυρας δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων από την υπεράσπιση για το πώς χειρίστηκε το θέμα την επίμαχη περίοδο με δεδομένο το διαζύγιο της και τις εντάσεις που είχαν δημιουργηθεί λόγω της διεκδίκησης της επιμέλειας των παιδιών.

Μάλιστα, η πρόεδρος του δικαστηρίου, απαγόρευσε πολλές από αυτές τις ερωτήσεις ενώ την αντίδρασή του εξέφρασε και ο εισαγγελέας. Πάντως, η μητέρα του παιδιού, επέμενε πως η κόρη της όλα αυτά τα χρόνια που έχουν μεσολαβήσει «δεν έχει αλλάξει τα λόγια της». «Μου τα είπε ξεκάθαρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, σήμερα η υπεράσπιση του 69χρονου μουσικού, ζήτησε διακοπή της δίκης προκειμένου να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση η μητέρα του κοριτσιού με μάρτυρα που έχει κληθεί για να στηρίξει τον κατηγορούμενο. Το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Αντίθετα, η έδρα επιφυλάχθηκε να αποφανθεί με απόφασή του επί του αιτήματος της υπεράσπισης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στον κατηγορούμενο.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Σεπτεμβρίου.