Με την κλήρωση των ενόρκων, μεταξύ των οποίων και δύο αναπληρωματικών, αλλά και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, που είναι ιδιαιτέρως βαρύ, ξεκίνησε η δεύτερη συνεδρίαση για την στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, εισήλθαν στην αίθουσα οι 12 κατηγορούμενοι και δήλωσαν το ονοματεπώνυμό τους, οικογενειακή κατάσταση, εργασία και τόπο κατοικίας. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η εισαγγελέας της έδρας, η οποία ανέγνωσε το κατηγορητήριο, με τους δράστες να την ακούν με σκυμμένο το κεφάλι.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, σύμφωνα με το thesstoday, η πρόεδρος της έδρας έδωσε τον λόγο στους κατηγορουμένους ώστε να αναφέρουν συνοπτικά την θέση τους, με όλους να τονίζουν πως δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Υπενθυμίζεται πως άπαντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού, ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη, άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Δίκη για δολοφονία Άλκη: Τι ανέφεραν οι κατηγορούμενοι ενώπιον του δικαστηρίου

Πρώτος κατηγορούμενος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα, λυπάμαι πολύ για όσα έγιναν.

Δεύτερος: Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Τρίτος: Λυπάμαι πολύ, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, ήμουν παρών στο σημείο.

Τέταρτος: Ζητώ συγγνώμη στην οικογένεια του Άλκη, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Πέμπτος: Ήμουν στο σημείο αλλά δεν έχω κάνει τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Εκτός: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Έβδομος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Όγδοος: Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες.

Ένατος: Συμμετείχα στο περιστατικό, αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη.

Δέκατος: Αρνούμαι τις κατηγορίες, ζητάω συγγνώμη. Αισθάνομαι βαθιά μετανιωμένος για όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ, αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου και ζητώ να τιμωρηθώ μόνο για όσα πραγματικά έπραξα. Παραδέχομαι ότι χτύπησα τον έναν από τους φίλους του Άλκη, αλλά ποτέ δεν ήρθα σε επαφή με τον ίδιο και με τον άλλον φίλο του.

Ενδέκατος: Συγγνώμη για όλα όσα έγιναν.

Δωδέκατος: Συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες, θέλω να τονίσω πως είχα τον ρόλο του ταξιτζή, βρισκόμουν 80 μέτρα από το περιστατικό. Δεν κατέβηκα ποτέ από το αυτοκίνητο.

Δίκη για δολοφονία Άλκη: Ένταση έξω από το δικαστήριο – «Σκύψτε το κεφάλι, δολοφόνοι»

Επίσης, ολιγόλεπτη ένταση επικράτησε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε συγκεντρωμένους για τη δίκη του Άλκη Καμπανού.

Όλα ξεκίνησαν όταν για άγνωστο λόγο άτομα που ήταν ήδη συγκεντρωμένα έξω από το Δικαστήριο ενεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της Αστυνομίας.

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο.

Σημειώνεται πως εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασαν λίγο μετά τις 9 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οι «12» κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Τα άτομα με σκυμμένα τα κεφάλια και καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισήλθαν από την είσοδο του υπογείου γκαράζ του Μεγάρου, ενώ την ίδια ώρα διαδηλωτές τους αποδοκίμαζαν, αναφέροντας μεταξύ άλλων «σκύψε το κεφάλι, μη κοιτάς, δολοφόνοι».

Δίκη για δολοφονία Άλκη: «Δύσκολη μέρα, έχω αντοχές» είπε ο πατέρας του

«Δύσκολη μέρα, έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε». Αυτά τα λόγια ψέλλισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού την ώρα που ανέβαινε τα σκαλιά του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ενώ η μητέρα του δεν ήταν σε θέση να μιλήσει.

Λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η δίκη οι γονείς του αδικοχαμένου 19χρονου έφτασαν στα δικαστήρια, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, Αλέξη Κούγια.

Διαβάστε ακόμη: