Με την κατάθεση στενής φίλης της δεύτερης γυναίκας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010 μέσα σε καμαρίνι θεάτρου, συνεχίστηκε σήμερα, μετά από σχεδόν ένα μήνα διακοπής, η δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας, συναντήθηκε με την καταγγέλλουσα λίγο μετά το επίμαχο ραντεβού της με τον κατηγορούμενο.

«Είχα απέναντι μου έναν άνθρωπο που ήταν παρά πολύ αναστατωμένος. Της είπα να ηρεμήσει και πως θα δούμε τι θα κάνουμε. Εκείνη την ώρα χτύπησε το κινητό της. Είδαμε ότι ήρθε ένα μήνυμα από τον κ. Φιλιππίδη. Ήταν παρά πολύ αισχρό. Ίσως το πιο αισχρό που έχω δει ποτέ. Ζητούσε να γίνουν σεξουαλικές πράξεις και της έλεγε ότι δεν θα του ξεφύγει την επόμενη φορά».

Από τη μάρτυρα ζητήθηκε να καταθέσει όσα της είπε η φίλη της για την επίθεση του Πέτρου Φιλιππίδη. «Μου είπε πως της άνοιξε τα πόδια εκείνη φώναζε προσπαθούσε να τον απωθήσει. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει χτύπησε και έτσι ο κατηγορούμενος βρήκε την ευκαιρία να την πλησιάσει ξανά … Κατάφερε να φύγει … Έφτασε στην πόρτα και τότε της είπε ότι θα την καταστρέψει.».

Απαντώντας στο εάν πρότεινε στην φίλη της να καταγγείλουν τον κατηγορούμενο, απάντησε αρνητικά σημειώνοντας ότι:

«Ντρέπομαι πολύ γι’ αυτό αλλά δεν το σκέφτηκα. Ο κ. Φιλιππίδης ήταν ένας πολύ ισχυρός άνθρωπος. Εκείνη τη στιγμή δεν το πίστευα ότι συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δεν έπρεπε να το διαχειριστώ έτσι. Προσπαθούσα να παρηγορήσω τη φίλη μου. Δεν σκέφτηκα καν να κάνουμε καταγγελία. Συγγνώμη που δεν το σκέφτηκα».

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως συνεργάστηκε το 2016 στο Εθνικό Θέατρο με τον Π. Φιλιππίδη στο «θάνατο του εμποράκου». «Είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία. Έχει ταλέντο. Είχαμε μια καλή, τυπική σχέση. Δεν ξανάσυνεργαστήκαμε. Το 2017 με πήρε η βοηθός του τηλέφωνο να συνεργαστούμε αλλά είχα κλείσει άλλου» είπε η μάρτυρας και συμπλήρωσε ότι ταράχτηκε μόλις άκουσε την πρόταση γιατί είχε ακούσει για κακοποιητικές συμπεριφορές του, εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά τη διαβεβαίωσαν οι συνάδελφοι της ότι στο Εθνικό Θέατρο δεν θα μπορούσε να κάνει τέτοια πράγματα».

Εισαγγελέας: Μου προκαλεί εντύπωση που ενώ έχει συμβεί κάτι τόσο σοβαρό στη φίλη σας, πως συνεργαστήκατε μαζί του;
Μάρτυρας: Το να είσαι ηθοποιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά. Είχα συμβόλαιο με το Εθνικό, δεν είμαι από πλούσια οικογένεια, δεν είχα δυνατότητα να μη δουλέψω. Όταν τα πράγματα είναι τόσα δύσκολα μπορεί να προδώσεις την αλληλεγγύη σου.
Εισαγγελέας: Την πήρατε;
Μάρτυρας: Ναι την ενημέρωσα αμέσως. Μου είπε να πάω να δουλέψω, ότι θα είναι στο Εθνικό και θα είναι προστατευμένο το περιβάλλον.
Πάρεδρος: Τα ευχετήρια μηνύματα;
Μάρτυρας: Ήταν διπλωματικό κάπως. Για να μην εκληφθεί ως προσωπική η απόρριψη.
Πάρεδρος: Το μήνυμα στην δεύτερη καταγγέλλουσα πως καταλάβετε ότι ήταν από τον Πέτρο Φιλιππίδη;
Μάρτυρας: Ήταν καταχωρημένη επαφή.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.