Για την Τρίτη 10 Αυγούστου ήταν προγραμματισμένη η ψηφιακή μετάβαση στο τηλεοπτικό σήμα, σε δέκτες χρηστών σε Αττική και Νότια Εύβοια, από την Digea.

Ωστόσο, λόγω των έκτακτων συνθηκών και μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Αυγούστου ψηφιακή μετάβαση στην Αττική και τη Νότια Εύβοια αναβάλλεται.

Σημειώνεται πως από τον Νοέμβριο του 2020 ξεκίνησε η δεύτερη ψηφιακή μετάβαση, όπως αυτή προβλέπεται από τον ανανεωμένο Χάρτη Συχνοτήτων που εκπόνησε η Πολιτεία και αναφέρεται στην ΚΥΑ 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020.

Κατά την μετάβαση στις νέες κατοχυρωμένες συχνότητες της ψηφιακής τηλεόρασης, όσοι τηλεθεατές λαμβάνετε ήδη επίγειο ψηφιακό σήμα μέσω της Digea θα χρειαστεί να επανασυντονίσετε τους δέκτες σας [τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή].

Σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να επαναφέρετε τον δέκτη σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Μπορείτε να ενημερώνεστε για το χρονοδιάγραμμα της ψηφιακής μετάβασης στις ενότητες Χρονοδιάγραμμα και Ψηφιακή Μετάβαση 2020.