Ο άνθρωπος που καθήλωσε εκατομμύρια συνδρομητές του Netflix και απέφερε στην πλατφόρμα συνεχούς ροής πολλά εκατομμύρια δολάρια, αποκάλυψε επιτέλους πως κατέληξε στο τέλος της πρώτης σεζόν της κορεάτικης δραματικής σειράς “Squid Game”.

Φυσικά μιλάμε για τον σκηνοθέτη Hwang Dong-hyuk, ο οποίος μίλησε πρόσφατα στο Entertainment Weekly για το εναλλακτικό τέλος που είχε στο μυαλό του για την σειρά, ενώ αποκάλυψε πως τελικά έπεισε τον εαυτό του να γράψει και μια δεύτερη σεζόν, καθώς η τεράστια ανταπόκριση του κοινού δεν του αφήνει άλλη επιλογή.

Δύο τα σενάρια

Όσον αφορά το φινάλε την πρώτης σεζόν, ο σκηνοθέτης είπε πως υπήρχαν δύο εναλλακτικά σενάρια: στο πρώτο ο πρωταγωνιστής (γνωστός και ως παίκτης 456) επιβιβάζεται στο αεροπλάνο και πετάει για τις ΗΠΑ, αφήνωντας πίσω του τον πειρασμό του παιχνιφδιού, ενώ στο δεύτερο γυρίζει πίσω και περπατάει προς την κάμερα.

“Αναρωτιόμασταν διαρκώς, αν η απόφαση να φύγει ο Gi-hun για να δει την οικογένεια του και να διεκδικήσει το δικό του μερίδιο στην ευτυχία ήταν ο σωστός τρόπος για να περάσουμε το μήνυμα που θέλαμε να μεταφέρουμε μέσω της σειράς”, δήλωσε ο Hwang.

Σημείωσε επίσης ότι αργότερα αποφάσισαν το τρέχον τέλος, επειδή ήθελαν να θέσουν μια ερώτηση στο κοινό που δεν θα ήταν δυνατον να απαντηθεί αν ο πρωταγωνιστής είχε φύγει με το αεροπλάνο. Ο σκηνοθέτης ήθελε οι θεατές να ρωτήσουν: “Γιατί ο κόσμος έχει φτάσει σε αυτό το σημείο; — ένα ερώτημα που μπορούσε να απαντηθεί μόνο εάν ο Gi-hun γυρνούσε πίσω και περπάτούσε προς την κάμερα. Έτσι καταλήξαμε σε αυτό το φινάλε.”

Ομολόγησε επίσης πως ήδη δέχεται πάρα πολλές ερωτήσεις για το τι θα ήταν χρήσιμο να έχει η δεύτερη σεζόν. “Τη βασική ιδέα την έχω στο μυαλό μου. Είμαι στη διαδικασία του brainstorming για τις λεπτομέρειες. Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο ακόμα.”

Δικό του κρυπτονόμισμα

Τώρα, έχει πλέον και το δικό του κρυπτονόμισμα… το SQUID, το οποίο διαπραγματεύεται στα 2,22 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 2.400%

Μάλιστα η κεφαλαιοποίησή του είναι πάνω από 174 εκατομμύρια δολάρια.