Όταν η μυθοπλασία συναντά την κερδοσκοπία…Η κορεάτικη σειρά του Netflix “Squid Game”, που δείχνει θανατηφόρο τουρνουά ενηλίκων που παίζουν παιδικά παιχνίδια με την ελπίδα να κερδίσουν ένα μεγάλο χρηματικό έπαθλο έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση.

Τώρα, έχει πλέον και το δικό του κρυπτονόμισμα… το SQUID, το οποίο διαπραγματεύεται στα 2,22 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 2.400% τις τελευταίες 24 ώρες.

Μάλιστα η κεφαλαιοποίησή του είναι πάνω από 174 εκατομμύρια δολάρια.

Τεράστιοι οι κίνδυνοι

Μπορεί όμως τα κέρδη να είναι ελκυστικά για τους κυνηγούς κέρδους, αλλά ακόμη και η CoinMarketCap εξέδωσε μια προειδοποίηση, λέγοντας ότι έχει λάβει «πολλαπλές αναφορές» ότι οι χρήστες δεν μπορούν να πουλήσουν αυτό το token στο Pancakeswap, μια δημοφιλής αποκεντρωμένη πλατφόρμα. Μάλιστα, δεν είναι σαφές γιατί ορισμένοι χρήστες δεν μπορούν να πουλήσουν τα SQUIDs τους, αλλά η λευκή βίβλος που περιγράφει το κρυπτονόμισμα παρουσιάζει μια τεχνολογία αντιντάμπινγκ που εμποδίζει τους ανθρώπους να πουλήσουν τα νομίσματά τους εάν δεν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.

Πώς ξεκίνησε το ψηφιακό νόμισμα SQUID

Σημειώνεται μάλιστα πως το νέο meme-crypto ξεκίνησε ως αποκλειστικό νόμισμα για το project Squid Game, ένα online παιχνίδι έξι γύρων, το οποίο θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και θα προσομοιάζει την επιτυχία του Netflix. Χωρίς τους θανάτους και τις εκτελέσεις παικτών.

Ωστόσο, το gameplay δεν είναι φθηνό, ειδικά σε τρέχουσες τιμές. Αν κάποιος θέλει να λάβει μέρος στο τουρνουά, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό των 15.000 SQUID, δηλαδή περίπου 33.450 δολαρίων.

Το έπαθλο του νικητή εκτιμάται ότι θα υπερβαίνει το ποσό των 38,5 εκατ. δολαρίων, όσα δηλαδή κέρδισε ο νικητής του τηλεοπτικού Squid Game, ενώ στο ψηφιακό reality δεν θα υπάρχει όριο στον αριθμό των συμμετεχόντων.