Το ψηφιακό νόμισμα–παρωδία που πήρε το όνομά του από ένα meme στο Ίντερνετ και αντλεί έμπνευση από το dogecoin, ένα άλλο κρυπτονόμισμα meme -έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 30% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία από το CoinGecko. Παραμένει το 11ο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Το κρυπτονόμισμα το οποίο κυκλοφόρησε πέρυσι, έχει καταγράψει αύξηση κατά προσέγγιση 100% την τελευταία εβδομάδα και η αξία του στην αγορά είναι πλέον περίπου 26 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως το dogecoin, το νόμισμα shiba inu έχει σαν μασκότ του, το σκύλο Shiba Inu, μια φυλή κυνηγετικού σκύλου από την Ιαπωνία.

Η εντυπωσική του άνοδος έχει κάνει ορισμένους επενδυτές εκατομμυριούχους εν μία νυκτί. Και το έχει κάνει να αποκτήσει αρκετούς διάσημους υποστηρικτές , από πρώην ροκ σταρ, μέχρι επαγγελματίες αθλητές. Νωρίτερα φέτος, ο συνιδρυτής της δημόσιας πλατφόρμας blockchain ανοιχτού κώδικα Ethereum Vitalik Buterin έγινε πρωτοσέλιδο, δωρίζοντας κέρμα shiba inu αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε ένα ταμείο αρωγής για την καταπολέμηση της Covid-19 στην Ινδία.

Η εντυπωσιακή του άνοδος αυτή την εβδομάδα συμπίπτει με ένα αυξανόμενο κίνημα πολιτών στο Change.org που καλούν την πλατφόρμα συναλλαγών Robinhood να καταχωρίσει το shiba inu coin στον ιστότοπο. Η αναφορά έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 330 χιλιάδες υπογραφές.

Τι είναι το SHIB;

Η Shiba inu δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον Ryoshi (ψευδώνυμο). Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το token είναι εμπνευσμένο από σκύλους shiba inu.  Το Shiba inu είναι ένα token ERC-20 που βασίζεται στο Ethereum, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείται και φιλοξενείται από την αλυσίδα μπλοκ Ethereum και όχι από τη δική του αλυσίδα. Ο Ryoshi αποφάσισε να κυκλοφορήσει το shiba inu στο Ethereum επειδή είναι «ήδη ασφαλές και καλά εδραιωμένο», σύμφωνα με τη λευκή βίβλο, δηλαδή το καταστατικό του.

Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ευκολία έναρξης ενός έργου στο blockchain Ethereum σημαίνει ότι τα σκιώδη κρυπτονομίσματα μπορούν να τεθούν σε κυκλοφορία με χαμηλό κόστος για έναν προγραμματιστή.