Πτώση 27% ανακοίνωσε η Deutsche Bank στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, καθώς τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική κατέρρευσαν, ενώ προειδοποίησε για την ανάγκη περικοπών στο κόστος, παρόλο που τα υψηλότερα επιτόκια τροφοδότησαν κέρδη στο τμήμα λιανικής.

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα υποβάθμισε τις προοπτικές της για την επενδυτική τράπεζα, λέγοντας ότι αναμένει πλέον ότι τα έσοδα θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα το 2023, σε σύγκριση με προηγούμενη πρόβλεψη για αμετάβλητα έσοδα, αν και ήταν ελαφρώς πιο αισιόδοξος για το δυναμικό εσόδων της ευρύτερης τράπεζας για το σύνολο του έτους.

Σύμφωνα με το Reuters, τα στοιχεία υπογραμμίζουν τις ευρύτερες τάσεις στον παγκόσμιο τραπεζικό τομέα, με τις επενδυτικές τράπεζες να αγωνίζονται καθώς οι συμφωνίες αναστέλλονται, ενώ τα υψηλότερα επιτόκια αποτελούν ευλογία για άλλα τμήματα.

Σκληρές αποφάσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Christian Sewing σε υπόμνημα προς το προσωπικό δήλωσε ότι απαιτούνται “σκληρές αποφάσεις” σχετικά με το κόστος.

“Λειτουργούμε σε ένα περιβάλλον με σημαντικά αυξανόμενες τιμές, που είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να διατηρήσουμε αυστηρή πειθαρχία όσον αφορά το κόστος μας”, ανέφερε.
Η τράπεζα ανακοίνωσε τον Απρίλιο περικοπές σε 800 κυρίως μη πελατειακές θέσεις εργασίας και καταρτίζει επίσης σχέδια για την περικοπή του 10% των 17.000 θέσεων εργασίας στο λιανικό εμπόριο της Γερμανίας τα επόμενα χρόνια, ανέφερε το Reuters τον περασμένο μήνα.

Η Deutsche Bank αντιμετώπισε αύξηση του μη λειτουργικού κόστους στο τρίμηνο, εν μέρει ως αποτέλεσμα υψηλότερων εξόδων για δικαστικές υποθέσεις και αποζημιώσεις.

Το τμήμα λιανικής της τράπεζας έγινε η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Οι αναλυτές αναμένουν ότι η μονάδα λιανικής θα ξεπεράσει επίσης την επενδυτική τράπεζα ως ο κύριος παράγοντας εσόδων για το σύνολο του έτους, ανατρέποντας την πρωτιά της επενδυτικής τράπεζας τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Διαβάστε περισσότερα