Η Deutsche Bank επιδιώκει να μειώσει τους χώρους γραφείων κατά 40% στην έδρα της την Φρανκφούρτη, καθώς ένας ολοένα και περισσότερος αριθμός εργαζομένων της τράπεζας εργάζεται σε καθεστώς τηλεργασίας.

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Γερμανίας αναμένει να επιτύχει μειώσεις σε όλη τη Φρανκφούρτη και το γειτονικό Eschborn έως το τέλος του 2024, είπε απαντώντας σε ερώτηση επενδυτών κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαΐου. Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg σχεδόν τα 2/3 του προσωπικού της εργάζονται με ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας που παρουσιάστηκε πριν από τρία χρόνια, το οποίο επιτρέπει έως και τρεις ημέρες εργασίας από το σπίτι εβδομαδιαίως.

Η DB προστείθεται στην λίστα με έναν αυξανόμενο αριθμό εταιρειών που συρρικνώνουν το αποτύπωμά τους σε γραφειακούς χώρους, επειδή λιγότερο προσωπικό εργάζεται από τα γραφεία με πλήρη απασχόληση, ύστερα από την πανδημία του Covid που άλλαξε τα δεδομένα στο κομμάτι της εξ αποστάσεως εργασίας. Η τάση ενισχύει μάλιστα -ειδικά στις ΗΠΑ- τα ποσοστά των κενών θέσεων και προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές εμπορικών ακινήτων.

Μείωση δαπανών

Για την Deutsche Bank, οι μικρότεροι χώροι εργασίας είναι επίσης βασικό στοιχείο της στρατηγικής που ακολουθεί για εξοικονόμηση δαπανών. Οπως ανέφερε στο έγγραφο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης είχε μέχρι σήμερα 3.500 μισθώσεις που αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος από το κόστος ακίνητης περιουσίας ύψους €1,4 δισ. το 2022. Η μείωση κατά 40% συγκρίνεται με το αποτύπωμα της τράπεζας στις αρχές του 2021, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες μειώσεις μπορεί να έχουν ήδη συμβεί.

Διαβάστε περισσότερα