Την εκτίμηση ότι ο ΟΤΕ θα παραμείνει ο ισχυρότερος παίκτης –και  με διαφορά- στην αναπτυσσόμενη ελληνική αγορά, εκφράζει η Deutsche Bank, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση αγοράς και την τιμή-στόχο των  20 ευρώ που έχει εκδώσει για τη μετοχή.

Όπως σημειώνει η Deutsche Bank, η Ελλάδα παραμένει μια αγορά τριών παικτών, με τον ΟΤΕ να είναι ο ισχυρότερος και με διαφορά. Το 2024, για παράδειγμα, ο ΟΤΕ υπολογίζεται ότι είχε μερίδιο 65%  στα συνολικά έσοδα, 74% στα EBITDA και 99% στις λειτουργικές ταμειακές ροές της αγοράς.

Deutsche Bank: Δεν κινδυνεύει από τον ανταγωνισμό ο ΟΤΕ – Buy-1

Στο πλαίσιο αυτό, η Deutsche Bank εξακολουθεί να πιστεύει ότι το εναλλακτικό δίκτυο FTTH της ΔΕΗ δεν θα αποτελέσει μια ουσιαστική απειλή για τους OTE, Vodafone και Nova.

Deutsche Bank: Δεν κινδυνεύει από τον ανταγωνισμό ο ΟΤΕ – Buy-2

Επιπλέον, σημειώνει ότι το brand του ΟΤΕ είναι τώρα ακόμα ισχυρότερο και ότι η δημιουργία του MagentaONE θα ενισχύσει την κορυφαία θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά.

Κατόπιν τούτων, ο οίκος σημειώνει ότι οι δείκτες EV/EBITDA(AL) και P/E του ΟΤΕ είναι κατά 30% και 25% χαμηλότεροι από τον μέσο όρο του κλάδου (5.1x έναντι 7.4x και 10.9x έναντι 14.5x αντίστοιχα).

Διαβάστε ακόμη: