Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, ρωτήθηκε για το αν υπάρχει διχασμός στην ελληνική κοινωνία, ενώ μίλησε για κατευθυνόμενες επιθέσεις προς τον ίδιο και την οικογένεια του.

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «στην ομιλία μου απέφυγα πλήρως να αναφερθώ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι ο κ. Τσίπρας έχει επιλέξει μια στρατηγική όξυνσης και επιθέσεων προς το πρόσωπο μου, στην οικογένεια μου, στη γυναίκα μου, στα παιδιά μου. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι όλα αυτά που γράφονται και λέγονται στον οχετό του διαδικτύου σε μεγάλο βαθμό είναι κατευθυνόμενα».

Και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή την λογική. Ξέρω ότι αυτός που επιτίθεται με τέτοιους χαρακτηρισμούς, είναι αυτός που δεν έχει επιχειρήματα. Αλλά ο κ. Τσίπρας όσο εξακολουθεί να χρησιμοποιεί αυτή την γλώσσα, δε νομίζω ότι μπορεί να συνομιλήσει πολιτικά μαζί μου».

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «πρέπει σας πω ότι αυτή την στιγμή αισθάνομαι ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει πολιτικό, αξιακό και πολιτιστικό χάσμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κοινωνία είναι διχασμένη», ενώ υπογράμμισε ότι «δικό μου χρέος είναι να ενώσω και συνομιλήσω με την κοινωνία και να προσπαθώ όσο γίνεται να αποφεύγω εντάσεις αχρείαστες τις οποίες η κοινωνία νομίζω απορρίπτει».

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι «βαθιά γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι είμαστε στο 2011 με ένα κίνημα νεοαγανακτισμένων», λέγοντας ότι «έχει προχωρήσει η κοινωνία και θέλει ηρεμία και κανονικότητα».

Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα λάθη της θητείας μου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, αναφέρθηκε στα δύο μεγαλύτερα λάθη των δυο ετών διακυβέρνησής του.

Ερωτηθείς λοιπόν για τα λάθη που έχει κάνει ως πρωθυπουργός είπε πως «δεν έχω διστάσειόταν πράγματα δεν έχουν γίνει καλά, να τα αναγνωρίσω δημόσια», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά.

Αρχικά, παραδέχτηκε ως λάθος το αργοπορημένο κλείσιμο της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Θεωρώ λάθος που δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη μια εβδομάδα πριν» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

«Ουδείς αλάθητος» είπε και συμπλήρωσε πως «αυτός που δεν κάνει λάθη, είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα» για να καταλήξει πως το θέμα είναι εάν «μπορούμε να μάθουμε από τα λάθη μας;»

Τέλος, κατέληξε πως η αυτοκριτική υπάρχει και «πρέπει να αναλαμβάνουμε με θάρρος το πολιτικό κόστος».