Ίσως και να μην έχει κάποια πραγματική σημασία, έχει όμως πλάκα να ανακαλύπτεις πράγματα που έγιναν στον κόσμο τη μέρα που γεννήθηκες. Ειδικά όταν αυτά είχαν μεγάλο αντίκτυπο. Καμαρώνεις όταν το συμβάν είναι από τα θετικά και ευχάριστα της ιστορίας, και στα αρνητικά όμως, εντυπωσιάζεις για τις γνώσεις σου όταν θα αναφέρεις λεπτομέρειες που μια ματιά στις «σαν σήμερα» στήλες δεν περιέχουν.

Τώρα η NASA μπορεί να κάνει τα γενέθλιά σου ακόμα πιο εντυπωσιακά, με μια από τις δικές της φωτογραφίες. Και φυσικά, οι φωτογραφίες της δεν είναι κάτι που περνάει απαρατήρητο. Ήταν το 1990, όταν το μεγάλο project του Hubble έφτασε στο σημείο της απογείωσης. Το διαστημικό τηλεσκόπιο που οι επιστήμονες ετοίμαζαν για χρόνια, ξεκίνησε το διαστημικό του ταξίδι, εξερευνώντας το διάστημα 24/7 και φωτογραφίζοντας την κάθε μέρα του.

Από το 1995, η NASA επιλέγει κάθε μέρα μια από τις φωτογραφίες που έβγαλε το τηλεσκόπιο μέσα σε εκείνες τις 24 ώρες ή οποία είναι η «Astronomy Picture of the Day». Η φωτογραφία αρχειοθετείται στο site της και ένας αστρονόμος γράφει μια περιγραφή για να γνωρίζουμε τι βλέπουμε.

Ξεκινώντας το 2021, η NASA δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να βρίσκει τη φωτογραφία που τραβήχτηκε και επιλέχθηκε τη χρονιά και τη μέρα που γεννήθηκε, μέσα από το αντίστοιχο πεδίο στο site. Αυτό γίνεται πολύ απλά πατώντας εδώ

Για όσους όμως γεννήθηκαν πριν το 1995, πριν δηλαδή ξεκινήσει αυτή η αρχειοθέτηση φυσικά και δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Δεν θα μείνει όμως κανείς με παράπονο. Μπορείς να κάνεις εντύπωση απλά με μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στα γενέθλιά σου, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του τηλεσκοπίου. Αν μπορείς να αρκεστείς σε αυτό, ένα click εδώ και διαλέγεις.