«Πρώτο Φθινόπωρο, πρώτη βροχή»…Πού το θυμήθηκα τώρα αυτό το πολύ ωραίο τραγούδι του Βαγγέλη Κορακάκη που το έχει ερμηνεύσει με μοναδικό τρόπο και ο Δημήτρης Μητροπάνος και αναφέρεται στο φθινόπωρο και στη βροχή;

Ε να όταν πριν από ένα –ενάμιση μήνα  σας έγραφα πως οι ενεργειακές αποκρατικοποιήσεις που θα …τελείωναν οριστικά την άνοιξη και θα είχαμε αναδόχους τον Ιούνιο, απλώς αναβάλλονταν και πήγαιναν για …καλό φθινόπωρο και βάλε, το ΤΑΙΠΕΔ έκανε συνεχείς διαρροές πως «καμία δικαστική εκκρεμότητα δεν πρόκειται να εμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις και όλες οι πιθανές δικαστικές αποφάσεις θα προβλεφθούν (ΣΣ: εκ των υστέρων! Πρωτοφανές παγκοσμίως) στους διαγωνισμούς που ήδη τρέχουν και θα υπάρξουν διασφαλίσεις στις συμβάσεις μεταβίβασης των μετοχών».

Υπήρξαν μάλιστα και πολλοί που πανηγύριζαν για τις διαφαινόμενες και αταλάντευτες αποκρατικοποιήσεις.

Αποτέλεσμα; Έφυγε ο Αρης Ξενόφος από ΤΑΙΠΕΔ προς ΕΛΛΑΚΤΩΡ μεριά και ησύχασε, έμειναν πίσω οι υπόλοιποι και τραγουδούν «άπονη ζωή μας πέταξες στου δρόμου την άκρη…» διότι διαψεύστηκαν παταγωδώς.

Αφού όμως όλα άλλαξαν  οι διαρροές από την ίδια πηγή με το νέο τροπάριο είναι οι εξής: «ξέρετε, δικαστικά εμπόδια και εξωγενείς παράγοντες καθυστερούν τις εμβληματικές αποκρατικοποιήσεις».

Τι λέει το νέο χρονοδιάγραμμα

Ωραίες και κομψές διατυπώσεις για να μας πουν αυτό ακριβώς που  σας λέγαμε εμείς από τον Ιανουάριο: ΔΕΠΑ Εμπορίας και ΔΕΠΑ Υποδομών, καλό φθινόπωρο και βλέπουμε, ΥΑΦΑ Καβάλας με εμπόδια και ΕΛΛΠΕ καλό 2022!

Στη ΔΕΠΑ Εμπορίας, το πρόβλημα  με τη δικαστική εκκρεμότητα με την ELFE είναι σοβαρό και στο ΤΑΙΠΕΔ το υποτίμησαν.

Στη ΔΕΠΑ Υποδομών υπάρχει πλέον  το ποσοστό των μετοχών που θέλει να πουλήσει η θυγατρική της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, δηλαδή  η Eni που κατέχει το 49% και θέλει να φύγει αλλά στο μεταξύ η απόφαση για την πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών άφησε σε εκκρεμότητα το συγκεκριμένο θέμα.

Στην Υπόγεια  Αποθήκη  Φυσικού Αερίου (ΥΑΦΑ) στη Νότια Καβάλα λένε στο ΤΑΙΠΕΔ πως σε εκκρεμότητα βρίσκεται ακόμη το πλαίσιο τιμολόγησης από τη ΡΑΕ αλλά και τεχνικές μελέτες για την ωρίμανση του επενδυτικού σχεδίου.

Οσο για  τα ΕΛ.ΠΕ ας μη το συζητάμε : βρίσκονται στο περίμενε για την αποκρατικοποίηση και «ίσως του χρόνου να το δούμε» όπως μας είπε κυβερνητικός παράγοντας.

Τελικά όμως, μία είναι η ουσία (άλλο άσμα και αυτό) και ας το πάρουν όλοι απόφαση: αν η κυβέρνηση δεν μοιράσει με σωστές μπαλιές το παιχνίδι ως άλλος …Κώστας Φορτούνης στους μεγάλους έλληνες και ξένους παίκτες, τότε γκολ στις αποκρατικοποιήσεις δεν μπαίνει ούτε και αν επιστρατευθεί ο ίδιος ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.