Στο χώρο της ενέργειας, υπάρχει μία εταιρεία, στην οποία συντελούνται…κοσμογονικές αλλαγές, επιτρέψτε μου τον υπερβολικό όρο.

Πρόκειται για την ΔΕΠΑ Εμπορίας, η οποία, εκεί που ήταν να πωληθεί, τελικά άλλαξε ρότα και αγοράζει η ίδια εταιρείες φωτοβολταϊκών!

Πρόσφατο απόκτημα, μετά το 49% της North Solar και τη συμφωνία απόκτησης μελλοντικά και του υπόλοιπου ποσοστού, η New Spes Concept, της οποίας εξαγόρασε το 100%.

Θυμίζω ότι το 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ και το 35% στα ΕΛΠΕ που ως γνωστόν ελέγχονται από τον όμιλο Λάτση.

Η εταιρεία, λοιπόν, πέραν των προαναφερόμενων συμμετοχών, κατέχει ακόμα το 20% στην Gastrade, με τα υπόλοιπα ποσοστά να κατανέμονται ισόποσα σε ΔΕΣΦΑ, όμιλο Κοπελούζου, Bulgartransgaz και την Gaslog του εφοπλιστή Π. Λιβανού

Μελλοντικά, η κομβική αυτή εταιρεία, θυμηθείτε το, θα εξελιχθεί σε πολύ ισχυρό ανταγωνιστή άλλων εταιρειών που σήμερα κυριαρχούν.

Το ποιος θα είναι ο ισχυρός μέτοχός της “αύριο”, δεν ξέρω, αν και τα γεγονότα και οι εξελίξεις γύρω από τα ΕΛΠΕ, μάλλον θα είναι καθοριστικές, αν με εννοείτε.