Αποστομωτική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με το οποίο ο Νίκος Δένδιας υπονομεύει τις κοινές θέσεις που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα οι κ. Μητσοτάκης και Ερντογάν.

Στην ανακοίνωσή του το τούρκικο υπουργείο, χαρακτηρίζει «χαμηλού επιπέδου, ψευδή και συκοφαντική» τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας για την εισβολή στην Κύπρο.

Δένδιας: Η ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας:

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να “ευχαριστήσει” τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις “υπηρεσίες” τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία».

Νωρίτερα σε πλήρη κάλυψη του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του η Τουρκία μέσω ανακοίνωσης του τουρικού υπουργείου Άμυνας, είχε προχωρήσει ο Παύλος Μαρινάκης.

Αναλυτικά όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Talk Radio 98,9:

«Εγώ δεν βλέπω καμία υπονόμευση και δεν υπάρχει κανένα θέμα έκφρασης διαφορετικών θέσεων. Η θέση της Ελλάδας διατυπώνεται από το σύνολο της κυβέρνησης και των πολιτών και θα τη διατυπώσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στην Κύπρο σε μια ιστορική ομιλία για την μαύρη επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή.

Η ιστορία δεν μπορεί να γραφτεί ξανά. Ελλάδα και Κύπρος ζητάνε μια λύση που θα κοιτάει στο μέλλον στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και σίγουρα δεν μπρουμε να μιλάμε για μια λύση δύο κρατών.

Είναι ανάγκη η Κύπρος να σταματήσει να είναι η τελευταία διαιρεμένη χώρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα διατύπωσης διαφορετικών θέσεων.

Χρειάζεται να κοιτάξουμε μπροστά, πιστεύουμε στο θετικό κλίμα και ο διάλογος έχει οφέλη αλλά η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει σπιθαμή από τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο διάλογος δεν σημαίνει αφελή προσέγγιση της πραγματικότητα. Η θέση η Ελληνική είναι η θέση η Κυπριακή».

Διαβάστε ακόμη: