Η συνεργασία του ιδρυτή της μάρκας Off-White™ και καλλιτεχνικού διευθυντή στον οίκο Louis Vuitton, Virgil Abloh, με την Nike ξεκίνησε το 2017 με την ιδιαίτερη συλλογή “The Ten” που αποτελούνταν από 10 κλασικά sneaker περιορισμένης έκδοσης, τα οποία προκάλεσαν φρενίτιδα στους sneakerheads και κυριολεκτικά “πέταξαν” από τα ράφια. Toν Ιανουάριο δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο σχεδιαστής σκοπεύει να κυκλοφορήσει ακόμα μια νέα συλλογή σε συνεργασία με την Nike, η οποία αυτή την φορά θα ονομάζεται “The 20”. Τελικά τα δημοσιεύματα αυτά διαψεύστηκαν, καθώς πριν λίγο καιρό ο Abloh επιβεβαίωσε ότι το επόμενο project του θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

“The 50”

Πρόκειται για την “The 50”, μία συλλογή που θα αποτελείται από 50 μοντέλα Nike Dunk Low, τα οποία παρουσιάστηκαν πρόσφατα από την Nike και θα περιλαμβάνουν τις χαρακτηριστικές πινελιές που έχουν όλα τα sneakers του σχεδιαστή.

Τα 48 από τα 50 sneakers διαθέτουν ένα λευκό και γκρι πάνω μέρος και περιλαμβάνουν τα βασικά μοτίβα σχεδίασης του Abloh, ενώ τα δύο μοντέλα που διαφέρουν από τα υπόλοιπα είναι το 01/50 και το 50/50. Το πρώτο διαθέτει ένα λευκό επάνω μέρος, ασημένιο Swoosh και κιτρινισμένη μεσαία σόλα που θυμίζει το Off-White ™ x Nike Air Force 1 “AF100” του 2017, ενώ το δεύτερο διαθέτει μαύρο επάνω μέρος, ασημί Swoosh και μωβ πινελιές.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας για τη συλλογή Off-White ™ x Nike Dunk Low “The 50” δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά η Nike έχει δηλώσει ότι σύντομα θα δώσει περισσότερες πληροφορίες.