Την κάλυψη του ομίλου ΔΕΗ ξεκινά η Euroxx, με τιμή-στόχο τα 19,7 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, η ΔΕΗ έχει δεσμευτεί να έναν στρατηγικό μετασχηματισμό, στρεφόμενη από τα ορυκτά καύσιμα σε καθαρές βιώσιμες πηγές ενέργειας.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η νέα στρατηγική θα αποφέρει περίπου 68% αύξηση EBITDA έως το 2026, κυρίως λόγω του ολοκληρωμένου περιθωρίου κέρδους της ΔΕΗ και >4,0 GW νέας δυναμικότητας στις ΑΠΕ.

Η ΔΕΗ είναι στρατηγικά τοποθετημένη για να εξυπηρετήσει τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, προσφέροντας παράλληλα στους επενδυτές έναν σταθερό συνδυασμό ανάπτυξης και μερισμάτων, σημειώνει η Euroxx.

Στο επίκεντρο οι ΑΠΕ

Στο επίκεντρο της στρατηγικής της είναι η ανάπτυξη των ΑΠΕ τα επόμενα χρόνια. Τη διετία 2024-2026 έχει δεσμευτεί για κεφαλαιουχικές δαπάνες ανάπτυξης ύψους 9 δισ. ευρώ και θα επικεντρωθεί σε επιθετική αύξηση της χωρητικότητας ΑΠΕ με την προσθήκη 4 GW αιολικής και ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης εκ παραλλήλου με την απόσυρση από τον λιγνίτη και επενδύσεις στη διανομή.

Πέρυσι ο όμιλος είχε επενδύσει περίπου 3 εκατ. ευρώ για αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής Ενέργειας αλλά ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να την εντάξει στο δίκτυό του «λόγω έλλειψης χωρητικότητας δικτύου».

Διαβάστε ακόμη: