Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η ΔΕΗ την ώρα τούτη κατακτά όχι απλώς την κυρίαρχη θέση στο χώρο της Ενέργειας, αλλά και την πρωτοκαθεδρία στο Χρηματιστήριο της Αθήνας!

Η χθεσινή εισαγωγή των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση – μαμούθ των 1,35 δις. ευρώ, αλλά και η σταθερότητα στο εύρος της διακύμανσης (10,46 έως 9,97 ευρώ) με τη μετοχή να κλείνει στα 10,32 ευρώ ενισχυμένη κατά 14,5% σε σχέση με την τιμή διάθεσης των μετοχών (9 ευρώ), καθώς και ο τεράστιος όγκος συναλλαγών μέσα από 22,7 εκατ. μετοχές, (σε αντίθεση με ότι έλεγαν οι καταστροφολόγοι – υποτιμητές κερδοσκόποι αναλυτές), έρχονται να καταδείξουν ότι η ΔΕΗ του MSCI και των κορυφαίων funds στον κόσμο που μπήκαν μαζικά στην αύξηση κεφαλαίου, αποτελεί το «πρώτο χαρτί» του Χρηματιστηρίου, αποκτώντας παράλληλα τεράστια επιδραστικότητα στο χρηματιστηριακό σύστημα!

Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Ούτε η αύξηση των 1,35 δις., ούτε η συμμετοχή σε αυτήν των κορυφαίων ξένων, ούτε η πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ αντί 2,1 δις., ούτε η συμμετοχή στον δείκτη MSCI, ούτε ο τεράστιος όγκος συναλλαγών με πάνω από 22 εκατ. κομμάτια, ούτε η σταθερότητα της τιμής στο ταμπλό, ούτε οι τιμές στόχοι των 15,1 και 14,5 ευρώ ανά μετοχή που έχουν θέσει Πειραιώς και Eurobank!

Υπό την έννοια αυτή, με βάση τις προοπτικές, τις επενδύσεις, την ανάπτυξη αλλά και το γεγονός ότι οι επενδυτές Έλληνες και ξένοι δεν μπήκαν για τα …μερίσματα, αλλά για τα όσα θα φέρει το μακρόπνοο σχέδιο ανάπτυξης (μέσα και από εξαγορές) καθίσταται σαφές και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ΔΕΗ αποτελεί το «πρώτο βιολί» του ελληνικού χρηματιστηρίου!

Και τρανή απόδειξη του success story της κυβέρνησης όταν με καθαρό μυαλό επιλέγει Στάσσηδες και όχι Σαχίνηδες για τις μεγάλες ΔΕΚΟ!