Νέες δραστηριότητες, οι οποίες  διευρύνουν τη γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών της προσθέτει στο καταστατικό της η ΔΕΗ.

Οι αλλαγές που θα τεθούν υπόψη των μετόχων στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 14 Δεκεμβρίου αντικατοπτρίζουν τη νέα ΔΕΗ, όπως διαμορφώνεται μετά την ενσωμάτωση στην επιχείρηση των δύο νέων θυγατρικών σε Ρουμανία και Ελλάδα (Enel Romania και Κωτσόβολος) και καλύπτουν τους φιλόδοξους στόχους της για την ανάπτυξη στο χώρο του retail.

Όπως αναφέρεται στις επεξηγήσεις που δίνει σχετικά με την επέκταση σκοπού που θα συζητηθεί στην προσεχή Γενική Συνέλευση, η επιχείρηση θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής, αλλά και στην ίδρυση ή συμμετοχή σε εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών. Η ΔΕΗ θα μπορεί επίσης να  επεκταθεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από απορρίμματα, με την συμμετοχή της σε δημόσιους διαγωνισμούς Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συμμετέχοντας στην ίδρυση ή στο μετοχικό κεφάλαιο Εταιρειών Ειδικού Σκοπού με το  ίδιο αντικείμενο. Πρόκειται για τις μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης που έχει αναλάβει να τρέξει το ΥΠΕΝ και για τις οποίες εκκρεμεί σχετική μελέτη που έχει ανατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα στο σκοπό της εταιρείας προστίθεται η αξιοποίηση της περιουσίας είτε από την ίδια είτε μέσω, ίδρυσης νέων εταιρειών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον τομέα αυτό  η επιχείρηση σκοπεύει να εκμεταλλευτεί εκτάσεις και πάγια που διαθέτει τόσο η  ίδια όσο και η Κωτσόβολος σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Διαβάστε ακόμη: