Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 10 Απριλίου, τα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή. Πλήθος κόσμου, μεταξύ άλλων, από την αθλητική και την σχολική κοινότητα είχε την ευκαιρία να δει από κοντά φωτογραφίες Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών που συμμετείχαν ή θα συμμετέχουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και να γνωρίσει τον δημιουργό τους.

Η Ελληνογερμανική Αγωγή με την έκθεση Defying Gravity εστιάζει στο 2024 ως χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και στοχεύει να επικοινωνήσει στους μαθητές και στο κοινό την ιδέα του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητισμού ως θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος. Ταυτόχρονα, σε μια ταραγμένη εποχή σε διεθνές επίπεδο, υπενθυμίζει τη σημασία της επιμονής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στην προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης, βασισμένης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής ΕκεχειρίαςΗ επιμέλεια της έκθεσης είναι της Ελένης Κούκου.

Η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης κα Σταυρούλα Κοζομπόλη, η αθλήτρια της Υδατοσφαίρισης κα Ελευθερία Πλευρίτου, ο φωτογράφος κ. Άγγελος Ζυμάρας, η αθλήτρια της Υδατοσφαίρισης κα Βασιλική Πλευρίτου, ο Διευθυντής της Ελληνογερμανικής Αγωγής κ. Σταύρος Σάββας, η Επιμελήτρια και Σύμβουλος Συλλογών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης κα Ελένη Κούκου και η Γενική Γραμματέας ΕΘΝΟΑ & Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πένταθλου κα Ντόρα Πάλλη στα εγκαίνια της έκθεσης Defying Gravity στην Ελληνογερμανική Αγωγή

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται 40 επιλεγμένες φωτογραφίες αθλητικών διοργανώσεων, στις οποίες βλέπουμε τους αθλητές είτε τη στιγμή που αγωνίζονται, είτε τις στιγμές αμέσως μετά την προσπάθεια, καθώς και πορτρέτα τους στον χώρο προετοιμασίας.

 

Διαβάστε την συνέχεια στο ARTVIEWS.GR