Η Mastercard συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Recorded Future έναντι 2,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να ενισχύσει την ικανότητά της να προστατεύει το τεράστιο παγκόσμιο σύστημα πληρωμών της.

Η αγορά από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Insight Partners θα διευρύνει την ικανότητα της Mastercard να χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία των πελατών της από απειλές στον κυβερνοχώρο και απάτες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση.

Η Insight Partners απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό της Recorded Future το 2019 σε μια συμφωνία η οποία αποτίμησε την εταιρεία σε περισσότερα από 780 εκατομμύρια δολάρια. Η Recorded Future έχει περισσότερους από 1.900 πελάτες σε 75 χώρες, αναφέρει η Mastercard στην ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι το κυβερνοέγκλημα αναμένεται να κοστίσει 9,2 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως φέτος.

«Μαζί θα καινοτομήσουμε ταχύτερα, θα δημιουργήσουμε πιο έξυπνα μοντέλα και θα προβλέψουμε τις αναδυόμενες απειλές πριν από την πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων — στις πληρωμές και όχι μόνο», δήλωσε ο Craig Vosburg, επικεφαλής υπηρεσιών της Mastercard, στην ανακοίνωση.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη: