Επίθεση από άνδρα δέχθηκε η πρωθυπουργός της Δανίας, Μέτε Φρεντέρκισεν, στο κέντρο της Κοπεγχάγης, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ritzau, επικαλούμενο την αστυνομία και το γραφείο της πρωθυπουργού.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν η Φρεντέρκισεν τραυματίστηκε από τον δράστη της επίθεσης, ο οποίος συνελήφθη άμεσα σύμφωνα με δανέζικα ΜΜΕ

Η επίθεση έρχεται δύο ημέρες πριν οι Δανοί κατευθυνθούν στις κάλπες για να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και η πρωθυπουργός βρίσκεται σε προεκλογικό αγώνα εδώ και εβδομάδες, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το περιστατικό δεν συνδέεται με εκδήλωση εκστρατείας.

Στις 27 Ιουνίου 2019 ανέλαβε την πρωθυπουργία της Δανίας διαδεχόμενη τον Λαρς Λόκε Ράσμουσεν. Είναι η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, μετά την Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ και η νεότερη πρωθυπουργός στην ιστορία της Δανίας σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Υπό την ηγεσία της Φρέντρικσεν, το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών έχει μετακινηθεί προς τα αριστερά όσον αφορά την οικονομία, αλλά έχει γίνει πιο δύσπιστο στο θέμα της μαζικής μετανάστευσης. Σε μια πρόσφατη βιογραφία της, δήλωσε: «Για μένα, καθίσταται ολοένα και πιο σαφές ότι ο φόρος της άναρχης παγκοσμιοποίησης, της μαζικής μετανάστευσης και της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων καταβάλλεται από τις κατώτερες τάξεις».