Την κάλυψη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος ξεκινά η Deutsche Bank, έπειτα από την εισαγωγή των μετοχών του στο χρηματιστήριο, εκδίδοντας τιμή-στόχο στα 8,80 ευρώ  και σύσταση διακράτησης. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές του γερμανικού επενδυτικού οίκου, πρόκειται για μία δίκαια αποτιμημένη μετοχή, που προσφέρει σχετική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι το κομμάτι των αερομεταφορών, που συμβάλει με 50-55% στα καθαρά κέρδη του ομίλου, εμφανίζει χαμηλό ρίσκο, με δεδομένο το ρυθμιστικό πλαίσιο και αποτελεί μια προσαρμοσμένη στο ρίσκο πηγή εισοδήματος που δεν επηρεάζει πολύ από τις διακυμάνσεις στην επιβατική κίνηση.

Το μη ρυθμισμένο κομμάτι των άλλων δραστηριοτήτων (Non-air segment) αναμένεται να πυροδοτήσει την ανάπτυξη, σύμφωνα με την Deutsche Bank, κάτι που ωστόσο εκτιμάται ότι θα αποκρυσταλλωθεί μακροπρόθεσμα, όταν ολοκληρωθεί το πρόγραμμα επενδύσεων των 650 εκατ. ευρώ του 2024-28.

Σε ό,τι αφορά την επιβατική κίνηση, αυτή αυξήθηκε κατά 24% το 2023 και συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρό momentum με αύξηση 14% από τις αρχές του έτους, κάτι που ωστόσο δεν ωφελεί ιδιαίτερα τον ΔΑΑ.

Διαβάστε ακόμη: