Η κ. Μιχαηλίδου επεσήμανε, ότι «η κυβέρνηση φροντίζει για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών για όλους τους ευάλωτους, ανάμεσα σε αυτούς και για τα παιδιά», διευκρινίζοντας ότι αυτό αφορά όχι μονάχα εκείνα που χρήζουν κοινωνικής προστασίας, ή φιλοξενούνται σε δομές και ιδρύματα, αλλά όλα, ανεξαρτήτως οικογενειακού εισοδήματος, ή περιοχής της χώρας στην οποία κατοικούν.

Υπογράμμισε, ειδικότερα, ότι περισσότερα παιδιά προσχολικής ηλικίας θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα «Κυψέλη» του Υπουργείου, το οποίο αφορά νέες θέσεις για βρέφη και νήπια σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς ανά την Επικράτεια, ενισχυμένων με κατάλληλα επιμορφωμένο προσωπικό και τα απαραίτητα επιστημονικά εργαλεία για την ασφαλή παραμονή και τη δημιουργική ενασχόλησή τους, ώστε να μπορούν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητές τους, όπως επίσης και την «πρώιμη διάγνωση» νοητικών, μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών δυσκολιών σε παιδιά, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητάς τους.

Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε και σε δράσεις πρόληψης και φροντίδας για την τρίτη ηλικία, σε δομές και ιδρύματα μέσα στην πανδημία, από τις πρώτες κιόλας ημέρες της εμφάνισης του κορωνοϊού και με εντολή του Πρωθυπουργού και συμπλήρωσε πως «η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό τον τομέα».

Σημείωσε, εν συνεχεία, ότι η χώρα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με τα θύματα από την πανδημία σε δομές φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η Υφυπουργός, ο νομός Κοζάνης είναι ανάμεσα στις περιοχές που θα ενταχθούν στην δεύτερη φάση του πιλοτικού προγράμματος του «Προσωπικού Βοηθού», με σκοπό να λάβουν υποστήριξη τόσο τα άτομα με αναπηρία που κατοικούν στην περιοχή, όσο και οι οικογένειές τους.

Ολοκλήρωσε λέγοντας ότι τα σχολικά γεύματα στο νομό παρέχονται κανονικά και θα συνεχισθούν απρόσκοπτα, μετά την ανανέωση της σύμβασης.

Στο έργο που επιτελείται από την κυβέρνηση, ειδικότερα στα πεδία της υγείας και της κοινωνικής πολιτικής, στάθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, βουλευτής Κοζάνης, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ο Δήμαρχος Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς, αναφέρθηκε στη χρησιμότητα του δημοτικού βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού Εορδαίας, που ήδη παρέχει τις υπηρεσίες του από το φθινόπωρο του 2021, τονίζοντας ότι εξυπηρετεί εκτός από τα παιδιά των εργαζομένων στο νοσοκομείο και αυτά της ευρύτερης περιοχής.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Θεόκλητος.

Η κ. Μιχαηλίδου, θα περιοδεύσει στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, όπου θα έχει συναντήσεις με τους φορείς της αυτοδιοίκησης και με υπηρεσιακούς παράγοντες, ενώ το απόγευμα θα  επισκεφθεί τη δομή αυτισμού «Ταξιδευτές της Ελπίδας», στον Άργιλο Κοζάνης και το βράδυ θα έχει συνάντηση με τα παιδιά και τη διοίκηση του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Πρόσβαση» στη Φλώρινα, όπου παρέχεται ειδική φροντίδα, αντίστοιχα, σε παιδιά με αυτισμό και σε παιδιά με αναπηρίες, στοχεύοντας στην ομαλότερη μαθητική και κοινωνική τους ένταξη.