Ο Δημήτρης Μάντζος έκανε λόγο για μία «πολύ κρίσιμη εβδομάδα», εν όψει της έναρξης των κοινοβουλευτικών εργασιών την προσεχή Δευτέρα (22/08).

Χαρακτηρίζοντας τη Βουλή ως «το θεσμικό πολιτειακό όργανο που οφείλει να συμβάλλει ενεργά στη διαλεύκανση της υπόθεσης παρακολούθησης και απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη», επεσήμανε αρχικά ότι «επιμένουμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Διότι, αποτελεί το μοναδικό όργανο που εποπτεύει την ΕΥΠ κοινοβουλευτικά, την ελέγχει και εγγυάται τη δημοκρατική της λειτουργία. Θέλουμε μέσα στην Επιτροπή, να έλθει η πρώην και η νυν Διοίκηση της ΕΥΠ, η ΑΔΑΕ και οι συναρμόδιοι Υπουργοί και να πει, αυτήν τη φορά και η κυβέρνηση και η ΕΥΠ όλη την αλήθεια στους βουλευτές μας και κατ’ επέκταση, σε όλους τους πολίτες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε, παράλληλα, τα δύο ερωτήματα που «εγείρονται επί του θέματος και πρέπει να απαντηθούν θεσμικά.

Πρώτον, τι ακριβώς συμβαίνει με την ομολογημένη παρακολούθηση της ΕΥΠ και ποιος και γιατί θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη “κατάσκοπο” εις βάρος της χώρας και, δεύτερον, τι ακριβώς έχει συμβεί με το “Predator”.

Προκύπτει ότι κάποιος αποπειράθηκε –άραγε ποιος;– να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ακριβώς περίοδο που έχει αρχίσει και παραταθεί η παρακολούθηση από την ΕΥΠ».

Αναφορικά με το αίτημα της κυβέρνησης για έλεγχο σε βάθος δεκαετίας, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «όπως είμαστε συγκεκριμένοι, θέλουμε κάθε κοινοβουλευτική ομάδα, με δικό της αίτημα, να πράξει το ίδιο. Αν έχουν αντίστοιχα χειροπιαστά αποδεικτικά μέσα, ας τα καταθέσουν. Η Βουλή είναι ανοικτή από αύριο».

«Αν, για παράδειγμα, έλθει η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και μάς πει ότι όσο ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας την προηγούμενη περίοδο υπήρχαν αντίστοιχες πρακτικές ή ότι πρέπει να πάμε ακόμη πιο πίσω στην περίοδο όπου ήταν Πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και η ΕΥΠ ήταν υπό την πολιτική εποπτεία του κ. Δένδια και του κ. Κικίλια και υπάρχουν γι’ αυτό χειροπιαστές αποδείξεις, είμαστε εδώ ώστε να το συζητήσουμε. Πάντοτε υπέρ της Δημοκρατίας και της διαφάνειας», προσέθεσε εν συνεχεία.

«Το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή από εμάς, αφορά την υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Υπόθεση, πάρα πολύ σοβαρή, η οποία άπτεται της Δημοκρατίας και αφορά όλους τους πολίτες.

Δεν είναι προσωπική του υπόθεση, γιατί ακούστηκαν και πράγματα όπως “να πάει σε κλειστά γραφεία και να τού το πουν στο αυτί”. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στους πολίτες», επανέλαβε ο Δημήτρης Μάντζος, ολοκληρώνοντας.