Η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ετήσιο συνέδριο της CVC που πραγματοποιείται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, έρχεται να καταδείξει την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού προς το κορυφαίο αμερικανικό fund, ως προς την ανταπόκριση του στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ενεργό δραστηριοποίηση του σε πλήθος τομέων της επιχειρηματικής σκηνής, από τα νοσοκομεία μέχρι τις ασφάλειες και τα τρόφιμα!

Και είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι το CVC στηρίζει στην πράξη την πολιτική και τις επιλογές Μητσοτάκη όσο ελάχιστοι, για να μην πω κανείς άλλος αυτού του επιπέδου στη χώρα!

Την ίδια ώρα πάντως, με αφορμή τις δηλώσεις του Ν. Σταθόπουλου για την Nova στους Δελφούς, και όλα όσα ξεκαθάρισε με σαφήνεια ο ισχυρός άνδρας της BC Partners, ως προς το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί και τους σχετικούς φακέλους που έχουν αποστείλει σε 30 επενδυτές η Goldman Sachs και η JP Morgan, οι πληροφορίες του Radar επιμένουν ότι το CVC έχει τον πρώτο λόγο και ότι αργά ή γρήγορα η Nova στο σύνολο της, από τις τηλεπικοινωνίες μέχρι την συνδρομητική και τα επίγεια τηλεοπτικά κανάλια θα καταλήξει στο αμερικανικό fund!

Και οι καλά γνωρίζοντες εκ των έσω λένε ότι όλα είναι θέμα τιμήματος!

Η BC Partners ως γνωστόν διαρρέει ότι οι συνολικές επενδύσεις της για το project της Nova έχουν ξεπεράσει το 1,9 δις. ευρώ!

Οριοθετώντας το τίμημα σε αυτό το επίπεδο. Που πολύ δύσκολα μπορεί να δώσει κανείς την ώρα τούτη!

Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως η CVC θα ήταν διατεθειμένη να προσφέρει ένα ποσόν της τάξης των 1,3-1,5 δις. ευρώ, θεωρώντας ότι κάπου εκεί η επένδυση βγαίνει και το project έχει ενδιαφέρον!

Υπό αυτό το πρίσμα ίσως έχουν ενδιαφέρον οι πληροφορίες που ακούγονται από σοβαρές πηγές ότι το deal θα κλείσει κάπου γύρω στα 1,7 δις. ευρώ, που αποτελεί και ένα τίμημα στο οποίο πιθανότατα θα οδηγήσει η διαπραγμάτευση!

Θυμίζεται ότι η CVC στο πεδίο ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιών θα συνεργαστεί μετά βεβαιότητας με την ΔΕΗ, που μπήκε ήδη στις οπτικές ίνες και στην οποία οι Αμερικανοί κατέχουν την ώρα τούτη κοντά στο 16% των μετοχών!

Επιπροσθέτως θα πρέπει να σημειωθεί ότι η CVC με όλη την έκθεση που έχει πλέον στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, προσεγγίζει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκτός από τις τηλεπικοινωνίες και το μιντιακό κομμάτι της Nova, το οποίο εάν αποκτηθεί οι αμερικανοί θα γίνουν συνέταιροι με την πανίσχυρη οικογένεια Βαρδινογιάννη!

Διαβάστε ακόμη: